tag:blogger.com,1999:blog-3170848945817772534.post329061410499312207..comments2023-06-09T12:56:31.864-07:00Comments on Keittiönatsi: Suolakuoressa kypsennetty mukulaselleri, selleripyree, ruskistettu voi ja tilliKlasuhttp://www.blogger.com/profile/11007982606943958254noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3170848945817772534.post-85189012836196614372011-09-11T04:22:24.360-07:002011-09-11T04:22:24.360-07:00Vaikeita kysyt :)
Tämä oli ensimmäinen suola- tai...Vaikeita kysyt :)<br /><br />Tämä oli ensimmäinen suola- tai taikinakuoressa tekemäni ruoka, niin en osaa sanoa miten sen olisi pitänyt käyttäytyä tai miten se vaikuttaa makuun. Kuvittelisin ainakin, että jonkin verran suolaa imeytyy selleriin kypsennyksen aikana.<br /><br />Tsekkasin Mestarit keittiössä -kirjasta vaihtoehtoisen suolataikinan reseptin, joka näyttää olevan selkeästi tankeampaa. Siihen tulee:<br /><br />250 g pöytäsuolaa<br />400 g karkeaa merisuolaa<br />1 kg vehnäjauhoja<br />2 munanvalkuaista<br />6 dl haaleaa vettä<br /><br />Tuo taikina vaivataan ihan sitkeäksi taikinaksi (Tallbergin reseptin taikina oli enemmän valuvaa), jonka jälkeen se saa vielä olla jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Seuraavalla kerralla kokeilisin itse enemmän tuon tapaista.Klasuhttps://www.blogger.com/profile/11007982606943958254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3170848945817772534.post-68069257168881393802011-09-11T02:29:49.344-07:002011-09-11T02:29:49.344-07:00Suurkiitos testiryhmälle! Meinasin nimittäin juuri...Suurkiitos testiryhmälle! Meinasin nimittäin juuri ruveta testaamaan samaa reseptiä (tosin puolikkailla sellereillä, kun kokonaisia ei löytynyt)- pitäisköhän lisätä suolamöhnään kananmuna sidosaineeksi tai vaihtaa kuori kokonaan folioon? Tuntuiko että suolakuori oli kuitenkin oleellinen tekijä kypsyneen sellerin makuun?Liisahttps://www.blogger.com/profile/05467096133365792355noreply@blogger.com