lauantai 28. huhtikuuta 2012

Granaattiomena-sinihomejuustosalaatti


Aina välillä tekee mieli granaattiomenaa ja miettii, miksi niitä syö niin harvoin. Sen jälkeen kun sen yhden helvetin kalliin omenan on ostanut ja sotkenut valkoisen t-paidan sekä kaikki tasot kirkkaan punaiseen mehuun niin muistaa.

No, nyt ne ovat kuitenkin kaudessa täällä. Tein niistä, stiltonista, päärynöistä ja pähkinöistä salaatin pihvin lisukkeeksi. Sottaista puuhaa, mutta herkullista.


Granaattiomena-sinihomejuustosalaatti

1 granaattiomena
1 päärynä
2 pientä kourallista saksanpähkinöitä
1 pieni viipale sinihomejuustoa (noin 100-150 grammaa)
4 isoa kourallista erilaisia salaatteja

Kastike
2 rkl sitruunamehua
1 tl dijonin sinappia
1 tl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Tee ensin kastike. Sekoita sitruunamehu, sinappi ja hunaja kulhossa sekaisin. Vatkaa öljy kastikkeen joukkoon ohuena nauhana. Mausta suolalla ja pippurilla.

Halkaise granaattiomena ja irroita siemenet. Paras tapa (minkä minä tiedän) tähän on käsin varovasti repiä granaattiomena pienemmiksi paloiksi ja irroittaa siemenet varovasti. Kuori päärynä ja leikkaa se kuutioiksi. Murskaa saksanpähkinät käsin hiukan pienemmiksi. Murusta sinihomejuusto.

Sekoita ainesosat ja salaatti kulhossa keskenään. Kaada kastike päälle, sekoita kevyesti ja anna makujen imeytyä muutaman minuutin ajan. Tarjoa esimerkiksi pihvin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Lueskelinkin jossain välissä uusinta Donna Hayta ja siinä oli noin biljoona granaattiomenareseptiä.

    Mun paras ja siivoin tapa saada ne siemenet pihalle on halkaista granis, ottaa syvä kulho ja puukauha tms. Ja napautella sillä kauhalla puolikasta granista siellä kulhossa, tiskiltaassa. Granaattiomena siis toiseen käteen ja sitten vaan pampam. Ei tuu ihan jumalaton sotku, voi ostaa graniksia useamminkin sesongin aikana! :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä kokeilla. Omenaa on vielä puolikas jäljellä. Luulen, että tuo tiskiallas on se tärkein elementti :)

    VastaaPoista
  3. Eli et osaa avata granaattiomenaa? :)

    Eihän sitä pidä halki leikata, vaan kuoria ja siten nyppiä ne siemenet sieltä.

    Yks kiva kikka jos haluaa vaan granun makua, on puristella sitä omppua rikkoen niitä siemeniä sen sisällä. Leikkais pienen suuakkon siihen. Suuaukosta sitten imetään mehut samalla puristellen. Taivaallista, etenkin jos piti omppua kylmässä ensin. Räjähdysvaara olemassa ennen suuakon leikkaamista ;)

    VastaaPoista