torstai 17. marraskuuta 2011

La TorrefazioneOlin juuri hetki sitten Aleksanterinkadun Hennes & Mauritzissa jonottamassa Versacen H&M kokoelmaa. En sentään itselleni, vaan olin vaimoni apuna makutuomarina ja tönimässä muita kanssaostajia pois tieltä. Kävin toki myös tsekkaamassa miestenpuolen vaatteet ja olivathan nekin hienoja, mutta ikävä kyllä ärsyttävä heterouteni esti minua ostamasta esimerkiksi niitein koristeltuja nahkahousuja. Tylsää.

(Iltasanomat yritti haastatella myös meitä, mutta sanoimme tiukan "EI!":n illuminaatin tukemalle korruptiomedialle!)


Mutta, tämä ei ole muotiblogi niin siirrytään pääasiaan. Koska olin mukana apuna rynnimässä vaatteiden perässä, niin lupasi vaimoni tarjota minulle aamupalan läheisessä Café & Roastery La Torrefazionessa, eli tutummin Torressa. La Torrefazione on tunnettu yhtenä niistä harvoista Helsingin kahviloista, joista saa oikeasti hyvää kahvia, mutta siellä tarjotaan myös varsin hyviä aamupaloja.

Aamupalavaihtoehtoja on kolme: La Torren aamiainen (11 €), baristan voima-aamiainen (11 €) ja tuhdimpi pekonia ja kananmunaa sisältävä paahtajan lämmin aamiainen (13,5 €). Aamiaisten hintaan kuuluu myös vapaavalintainen kahvi ja tuoremehu. Itse otin tuon la torren aamiaisen isolla cappucinolla ja vaimoni baristan voima-aamiaisen pienellä cappucinolla.


Oma settini sisälsi muun muassa croissantin, sämpylän, brie-juustoa, kinkkua. Croissant oli loistavan makuinen ja kaikki muukin oli taiten valittua. Vaimoni voima-aamiainen taas sisälsi ison kulhollisen jugurttia kotimaisten marjojen ja myslin kera, sekä keitetyn kananmunan ja sämpylän lisukkeineen. Molemmat aamupalat olivat todella hyviä ja miellyttävän tuhteja, joten nälkä ei todennäköisesti kovin pian tuon jälkeen tule. Ja odotetusti kahvit olivat todella hyviä.


Voin ehdottomasti suositella La Torrefazionen aamupalaa. Vaikka tällä hetkellä kaupungin paras aamupala on Klaus K:n ravintola Ilmattaren Best of Finland -buffet, on se on myös tuplasti kalliimpi ku Torren ja siihen hintaan ei edes kuulu loistavaa kahvia.

Toisaalta toivoisin silti, että suomeen rantautuisi amerikkatyyliset a la carte aamiaiset, joissa voi listalta valita erilaisia lämpimiä annoksia, kuten erilaisia munakkaita, pannukakkuja tai aamupalojen kuninkaan, aamupalaburriton.

1 kommentti:

  1. Klaus K.ssa on nykyään Kaffa Roasteryn kahvi aamiaisella

    VastaaPoista