torstai 3. marraskuuta 2011

Okonomiyakeja Osakan tyyliin


Mässäilykulttuuristaan tunnetun Osakan yksi rakastetuimpia erikoisuuksia on okonomiyaki-pannukakut, jota jotkut myös japanilaiseksi pizzaksi kutsuvat. Näihin tutustuin itsekkin Osakassa arcade pelien ja ruuan täytteisenä kuidaore (eli "eat till you drop") iltana. Toisen kerran pääsin okonomiyakeja syömään viime ravintolapäivänä, kun käsittämättömän Urho Kekkosen muistomerkin viereen avattiin päivän ajaksi Okonomiyaki-ravintola. Tästä ravintolasta sainkin innostuksen myös kokeilla tehdä näitä kotioloissa.

Vaikka okonomiyakien täytteet vaihtelevatkin, on kaikille yhteistä taikina joka tehdään jauhoista, kananmunista ja dashi-liemestä. Lisäksi lähes kaikkiin okonomiyakeihin tulee päälle okonomiyaki-kastiketta, majoneesia ja katsuobushia, eli kuivattuja boniitti-hiutaleita. Täytteeksi laitoin itse kaalia, jokirapuja ja pekonia.

Itse valmistus on melko yksinkertaista. Taikina täytteineen sekoitetaan valmiiksi, jonka jälkeen okonomiyakit paistetaan paistinpannulla kypsäksi. Itse käytin apuna kahta paistinpannua, joista pienemmässä ensin paistoin toisen puolen noin 5 minuuttia ja siitä keikautin pannukakun toiseen paistinpannuun jolla paistoin toisen puolen.

Ohje on yhdelle okonomiyakille, jota kertomalla saa tehtyä useamman.

Okonomiyaki

1 dl jauhoja
1 dl dashilientä
1 kananmuna
100 g kaalia silputtuna
1 kevätsipulin varsi silputtuna
50 g pekonia silputtuna
50 g jokirapuja
rypsiöljyä paistamiseen

Lisäksi
okonomiyaki-kastiketta
majoneesia
katsuobushia, eli boniitti-hiutaleita

Paista pekoni etukäteen kypsäksi. Sekoita kulhossa keskenään kaikki ainesosat keskenään. Kuumenna öljy paistinpannussa ja annostele taikina paistinpannulle.

Paista okonomiyakia noin viisi minuuttia, kunnes taikina on hyytynyt ja pohja on kauniin ruskea. Käännä okonomiyaki toisinpäin ja paistat toiset viisi minuuttia.

Nosta okonomiyaki lautaselle ja annostele sen päälle ensin okonomiyaki-kastiketta, sen jälkeen majoneesia ja päälle katsuobushia.

Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Konnichiwa näin japsilaisittain ;D

    mut jees, täs taas unohuin nettii selailee ja jtn jäljittämätöntä reittiä pitkin löysin tän sun ruokablogis. Tää sun blogis oli kyl erittäin tervetullu lisä mun blogienlukulistaani. Et pointtini siis, "keep up the good work." :D

    VastaaPoista
  2. Konnichiwa! Tervetuloa lukemaan. Kiva aina saada uusia lukijoita :)

    VastaaPoista