tiistai 28. helmikuuta 2012

Perunasalaatti avokaadolla ja fetalla


Yksi Australian parhaita puolia on puistoissa sijaitsevat julkishallinnon tarjoamat grillauspömpelit. Nämä ovat kolikoilla tai joskus ilmaiseksi toimivia sähkölevyjä, joihin voi heittää köntsät kärisemään.


Eiväthän nämä tietenkään vedä vertoja kunnon kaasugrillille puhumattakaan perinteisestä pallogrillistä, mutta aina kun tekee mieli paeta kasvissyöjähippien ylivaltaa on lähipuisto loistava siihen tarkoitukseen. Aiemmin olen grillannut puistossa makkaraa ja pekoniin käärittyjä sieniä, mutta nyt halusin tehdä kengurufileitä maustevoilla. Lisukkeeksi tein perunasalaattia. Ruokajuomana oli olutta. Kokonainen siksari kun siihen kerrankin on varaa!


En ole aiemmin välittänyt suuremmin perunasalaateista, mutta tämä ei niin perinteinen perunasalaatti on mahtava. Parasta tässä on erilaiset suutuntumat mikä fetajuustosta, keitetyistä perunoista ja avokaadoista muodostuu ja tämä yhdistettynä limettien happamuuteen ja korianteriin on silkkaa parhuutta. Tähän voisi ehkä laittaa vielä chiliä lisäksi, mutta se jääköön myöhemmille kokeiluille.

Perunasalaatti avokaadolla ja fetalla

4 perunaa
200 g fetajuustoa
2 avokaadoa
2 limetin mehu
pieni kourallinen korianterisilppua
suolaa ja pippuria

Kuori perunat ja leikkaa ne muutamaan pienempään osaan. Keitä perunat kypsiksi vedessä, johon on lisätty noin 1 rkl suolaa. Kun perunat ovat täysin kypsiä nosta ne pois vedestä ja laita lautaselle jääkaappiin jäähtymään.

Kun perunat ovat jäähtyneet pilko ne noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Pilko feta ja avokaado myös kuutioiksi ja sekoita keskenään perunoiden kanssa. Mausta perunasalaatti limetin mehulla, korianterisilpulla ja suolalla ja pippurilla.

Tarkista maku ja säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

1 kommentti:

  1. Tämä perunasalaatti muuten kuulostaa hyvältä ja mukavan erilaiselta. Avokadoa en olekaan perunan kanssa ehtinyt kokeilla, mutta hyvinhän se varmasti sopii. Avokado kun on sopivan rasvainen ja täyteläinen, joten mehevöittää taatusti sinällään kuivempaa pottua. Nykyään minulla on avokadoja aina muutama jemmassa, mutta käytän niitä yleensä helppoon tehosekoittajassa tehtävään juomaan yhdessä banaanin ja maidon kanssa. Laitoin sinulle aiemmin kommentin tuonne blinien yhteyteen.

    VastaaPoista