maanantai 24. toukokuuta 2010

Alkusanat

Idea ruokablogista on kytenyt mielessäni jo useamman vuoden. En ole kuitenkaan saanut tämän perustamista koskaan aikaan, vaikka olenkin kuvannut suurimman osan tekemistäni ruuista ja miettinyt niiden blogaamista. Nyt kesän tullessa päätin tuoreiden kasvisten, marjojen ja grillikauden inspiroimana vihdoinkin aloittaa. Saa nähdä tuleeko tästä mitään.

Jos jotain kiinnostaa, niin blogini nimi on erään kaverini inspiroima. Vaatimukseni pilkottujen vihannesten oikeasta koosta, veitsen käsittelystä ja ainesosien tarkasta mittaamisesta saivat hänet nimittämään minua keittiönatsiksi, joten ajattelin sen sopivan hyvin blogini nimeksi. Ehkä se myös kuvastaa tinkimättömyyttäni ruuanlaittoa kohtaan. Uskon vakaasti hyviin (luomu) raaka-aineisiin, lähiruokaan, kauden mukana syömiseen, enkä hyväksy eineksiä kuten muutakaan ruuan massatuotantoa. Ennenkaikkea kuitenkin, uskon, että hyvästä ruuasta ja juomasta seuraa sekä terve keho ja mieli.

Filosofiani ehkä kiteyttääkin tämä lainaus yhdestä suosikkielokuvistani:

Warlord: "Conan, what is best in life?"
Conan: "To crush your enemies, see then driven before you and cook a delicious meal, and enjoy it with some excellent vintage brunello!"

Noh, ainakin melkein noin se meni :)

1 kommentti: