torstai 3. kesäkuuta 2010

TT, eli (Tiistai|Torstai|Tänään)Tumut
Minä ja muutama olutkulttuurista innostunut kaverini ollaan kehitetty hauska perinne nimeltä TT. Pointtina siis on käydä yleensä tiistaisin tai torstaisin, mutta satunnaisesti myös muina päivinä (hence tänään), Olutravintola Pikkulinnussa. Oma pieni kapinani IT-alan oravanpyörässä juoksemiseen: kuka sanoo, etteikö arkisinkin voisi juoda hiukan olutta :)

Pikkulintu on pieni baari Puotilan ostarilla. Syrjäisestä paikasta huolimatta, on se suosikkibaarini Helsingissä johtuen paikan aivan uskomattoman laajasta olutvalikoimasta. Pikkulinnun jälkeen muut pääkaupunkiseudun olutravintolat tuppaavat tuntuvan vähän laimeilta. Samanlaista valikoimaa ja hinta/laatu -suhdetta ei vain löydy.

Tällä kertaa tuli muummoassa juotua tällaisia:

Midtfyns Bryghus Imperial Stout (14e/0,5l)

Tästä Tanskalaisesta panimosta en ollutkaan alunperin ollut kuullukkaan, joten otimme tämän testiin. Tuoksussa ensiksi pomppasi esille lakritsa, ja ehkä pieni makeuden ja happamuuden sekoitus, joka sai yhden seurasta sanomaan tuoksua laattaisaksi. Me muut emme ihan tähän laattaisuuteen yhtyneet. Melko mieto tuoksu jokatapauksessa. Maussa makeutta ja kevyesti paahdettua kahvia. Tästä tuli ehkä eniten mieleen Slottskällansin Imperial Stout, mutta kuitenkin heikompana kokonaisuutena. Ihan kiva bisse mutta en usko, että tähän hintaan tätä tulee uudestaan hankittua.

Midtfyns Gladiator (12e/0,5l)

Toinen samaisen panimon tuote. Tällä kertaa india pale ale joka oli tehty tulevien MM-kisojen kunniaksi. Tämän oluen tuoksu lupasi aika paljon, miellyttävää jenkki humalointia jossa appelsiini ja kukkeat hedelmät korostuivat. Maultaan tämä jäi kuitenkin hiukan pettymykseksi. Tuoksun lupaamat humalat jäivät melko maussa melko ohuiksi. Kun on tottunut jenkkityyliseen erittäin maltaisiin ja humaloituun IPA:n, on tällaiset kevyemmät tuotteet vähän pettymyksiä. Ehkä tämä menisi kuitenki jonkun ruuan kanssa paremmin, jolloin ei mitään kovin äärimmäistä kaipaa.

Mikkeller Beer Geek Breakfast Speyside Edition (16e/0,5l)

Nykyään tuppaa olevan jokaisella pienpanimolla trendinä tynnyrikypsyttää oluitaan, varsinkin viskitynnyreissä. Luulen, että trendin on aloittanut Närke Kaggen Stormaktsporter joka komeili jonkin aikaa Ratebeer.comin parhaimpana oluena. Tässä yksi tulkinta aiheesta: Tanskalaisen Mikkellerin kahvi-imperial stoutin speyside -viskitynnyreissä kypsytetty versio. Tuoksultaan tämä muistutti alkuperäistä tuotetta, runsaasti paahteista kahvia. Maussa viskitynnyrikypsytys tuli kuitenkin hyvin esille, taittaen kahvimaista perusmakua katkerampaan ja terävämpään suuntaan. Hyvä olut, mutta kuten useissa näissä tynnyrikypsytetyissä, on alkuperäinen parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti