sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Melbourne


Siirrytään vielä joulusta taaksepäin ajasta hetkeen, kun Yarra Valley vaihtui Melbourneen. Melbournessa jätimme asuntoautomme parkkiin ja otimme keskustan lähistöltä kolmeksi yöksi hostellin. Hiukan mukavaa vaihtelua leirintäalue-elämään. Aloinkin tuntea jo taantuneeni.

Melbournesta nyt ei ole mitenkään älyttömästi kerrottavaa. Kaupunkina Melbourne on todella hieno ja vertautuu raitiovaunuijensa, arkkitehtuurinsa ja ihmistensä puolesta tietyllä tavalla San Franciscoon. Ravintola- ja pubielämä kukoisti katujen ollen täynnä toinen toistaan trendikkäämpiä pieniä paikkoja, jotka kaikki kutsuivat uhraamaan rahaa kulinarismin jumalille. Sitä nyt ikävä kyllä ei ollut paljoa, mutta muutamassa paikassa kävimme ja ne tekivät todella hyvän vaikutuksen.


Ensimmäisenä oli Melbournen punavuoressa/kalliossa Fitzroyssa sijainnut Little Creatures Dining Hall. Tämä oli ehkä trendikkäin ravintola, missä olen iknä käynyt. Little Creatures Dining Hall oli rakennettu entiseen suureen tehdashalliin ja se oli täytetty sekalaisilla vintaasihuonekaluilla. Ruokalista oli sekalainen yhdistelmä moderneja tapaksia, pizzaa ja klassisempia pääruokia. Tarjoilijat olivat superrentoja ja musiikki soitti kovalla volyymillä indiehittejä, saaden tuntemaan olevansa hiukan liian vanha hiukan liian nuorekkaassa paikassa. Paikalla oli myös oma panimo, jossa he tekivät olutta ja siideriä.

Söimme setin paikan "tapaksia", eli siis pieniä jaettavia annoksia. Juustotäytteisiä makkaroita ja hapankaalia, grillattua maissia sekä aivan mahtavia juuri sopivan villasukkaisia grillattuja lampaan ribsejä Myöskin paikan panimotuotteet kestivät hyvin tiukemmankin arvioinnin.


Jälkkäriksi jaoin vaimoni kanssa paikan suklaakakkua, joka oli omaan makuuni aivan liian suklaista mutta vaimoni piti siitä. Paikan hinnatkaan eivät laatuun nähden olleet mitenkään pahat. Tapakset olivat $10-15 väliltä, joista 3 riitti hyvin kahdelle ruuaksi.


Tämän lisäksi toinen mainitsemisen arvoinen paikka Melbournessa oli olutpubi Biero. Se oli omituinen, mutta yllättävän toimiva yhdistelmä olutravintolaa ja espanjalaista tapasravintolaa. Hanavalioima oli ihan ok, joskin keskittyi melko laimeisiin ja kesäisiin oluihin. Laajasta pullovalikoimasta löytyi taas kaikkia erikoisempiakin herkkuja, joskin hinnatkin olivat melko tiukat. Ruokapuolelta löytyi siis klassisia tapaksia, kuten myös pubiklassikoita hiukan espanjalaistettuna. Itse söin täällä pulled pork sianlihaburgerin, joka oli varsin mahtava.


Kuitenkin yksi parhaista paikoista Melbournessa, oli Victoria Markets kauppahalli, joka oli suunnilleen Hakanimenen halli potenssiin 10. Eri liha ja kalakauppiaita oli molempia toista kymmentä ja vihannes- ja hedelmämarkkinat olivat valtavat. Tähän päälle vielä erilaiset juusto- ja herkkukauppiaat ja foodien taivas oli valmis. Harmi, ettei Melbournessa tullut tehtyä itse ruokaa niin tarjontaan ei päässyt tarkemmin tutustumaan, mutta joulun juustot sieltä hankin.

Alla kuvia marketista.2 kommenttia:

  1. Iski kyllä "pienehkön" matkakuumeen lisäksi "lievä" kauppahallikateus. Näitä Australia-raportteja on mukava lukea, itse kun en ole siihen kolkaan maailmaa päässyt vielä koskaan edes käymään.
    (PS. Kiitokset muuten täältä käsin mainiosta blogista ihan tuollaisen supervirallisen blogitunnustuksen myötä!)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :)

    Nyt tuli pidettyä vähän hiljaiseloa, kun olin uudessa seelannissa ja siellä oli vähän heikkoa Internetin ja ajan suhteen. Nyt oon takaisin Sydneyssä niin tulee taas kirjotettua enemmän. Huomenna käyn tarkistamassa josko Sydneyn Fish Market on mistään kotoisin, kun pitäisi löytää ostereita hääpäiväksi.

    VastaaPoista