maanantai 26. maaliskuuta 2012

Friteeratut jalapenot vol. 2


Vaikka edeltävä resepti friteeratuista jalapenoista olikin mahtava oli siinä tilaa parannuksille. Ensimmäinen ongelma, eli liian ohut taikina ratkesi melko helposti vähentämällä nesteen määrää ja tällä kertaa jalapenoista tulikin upean rapeita. Käytin myös nesteenä Little Creatures Pale Alea valkoviinin sijaan, joka saattoi osaltaan vaikuttaa taikinan koostumukseen.

Toinen ongelma, eli juuston vetäytyminen sisältä ratkesi käyttämällä pelkän cheddar-juuston sijaan cheddarin ja philadelphian sekoitusta 2:1 suhteessa ja se toimi loistavasti. Eli tässä tapauksessa 100 grammaa phillya ja 200 grammaa cheddaria.

Helvetin tulisia näistä tuli, varsinkin kun tämänkertainen setti jalapenoja oli edeltävää tulisempi. Vatsa kiitti seuraavana päivänä ja useampi liekehtivä lahjoitus vessan jumalille tuli tehtyä. Onneksi nämä olivat myös sen arvoisia.

Friteeratut jalapenot

12 jalapenoa
200 g voimakasta cheddaria raasteena
100 g philadelphiajuustoa
3 valkosipulin kynttä silputtuna
mustapippuria

Leivitykseen
1 kananmuna
1,5 dl voimakasta ja humaloitua alea (tai valkoviiniä)
110 grammaa vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria

Lisäksi
öljyä uppopaistamiseen
ranskankermaa

Sekoita juustoraaste, philadelphia ja valkosipulisilppu keskenään. Mausta seos mustapippurilla.

Leikkaa jalapenoihin yksi pitkittäinen viilto ja varovasti sen kautta kaiva siemenet pois. Muista jättää jalapenojen varsi tallelle. Survo varovasti juustotäyte jalapenojen sisälle. Yritä saada jalapenot niin täyteen raastetta kuin mahdollista.

Tee leivitystaikina. Laita taikinan ainekset kulhoon ja vatkaa ne sekaisin. Lisää suolaa ja mustapippuria. Tarkista maku. Leivityksen pitäisi olla voimakkaan makuinen ja sopivan suolainen. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

Kuumenna öljy kattilassa 180 asteiseksi. Pyöräytä jalapenoja yksi kerrallaan varresta kiinni pitäen leivitystaikinassa niin, että ne ovat kokonaan taikinan peitossa ja nosta ne samantien kuumaan öljyyn. Paista jalapenoja öljyssä kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita. Nosta ne valumaan ylimääräinen öljyn talouspaperin päälle.

Tarjoile jalapenot ranskankermadipin kanssa.

2 kommenttia: