perjantai 14. syyskuuta 2012

Paahdettu paprikakastike



Vaihteeksi ruokaa.

Korttelin päässä Sydneyn kalamarketeista työskentelyssä on hyvät puolensa. Kun osaamattomat intialaiset ja projektien syövät, managerit, alkavat kyrsimään riittävästi voi tehdä lyhyen kävelylenkin kalakaupoille ja hakea illaksi jotain hyvää.

Tänään ajattelin hakea tylsästi vain tasmanialaista lohta, mutta tiskiä tarkastellessani mukaan tarttuikin blue eye trevalla, eli antarctic butterfish. Tämä olikin hyvä valinta. Näin kolmenkymmenen kynnyksellä kun tarkastelee mitä kaikkea elämässään on ja ei ole saavuttanut, on hyvä yrittää syödä kaikkia maailman mahdollisia eläimiä. Lohta voi syödä sitten helvetissä.

Paistoin kalan pannulla, tein lisukkeeksi vihreitä papuja ja pekonia mutta parasta tässä oli helppo kastike, jonka tein paahtamalla punaisia paprikoita ja valkosipulia uunissa ja sen jälkeen jauhamalla ne tehosekoittimessa oliiviöljyn ja balsamiviinietikan kanssa. Tämä vähän muistuttaa romescokastiketta, mutta on huomattavasti yksinkertaisempi ja myös juoksevampi. Halutessa tätä voi maustaa esimerkiksi juustokuminalla tai chilillä. Ehkä jokin yrttikin saattaisi sopia.

Paahdettu paprikakastike

2 punaista paprikaa
2 valkosipulin kynttä kuorineen.
1 rkl oliiviöljyä + hiukan paahtamiseen
1 tl balsamiviinietikkaa
suolaa
pippuria

Laita uuni lämpenemään 200 C asteeseen.

Leikkaa paprikat puoliksi. Poista siemenkodat ja siemenet. Aseta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille leikkuupinta alaspäin. Kaada pinnalle hiukan oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lisää myös valkosipulit paprikoiden väliin.

Paahda paprikoita ja valkosipulia uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta kupruilee ja siinä on mustia täpliä.

Nosta paprikat ja valkosipulit pois uunista syvään astiaan ja peitä astia kelmulla. Anna paprikoiden levätä noin 10 minuuttia. Näin kuori irtoaa helpommin.

Irroita paprikoista kuoret ja laita liha tehosekoittimeen. Purista valkosipuleista sisukset myös tehosekoittimeen. Lisää öljy ja balsamiviinietikka. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.

Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti