sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sunday Roast Concrete BlondessaBriteissä ja sitä kautta myös Australiassa on perinteistä syödä sunnuntaisin tuhti Sunday Roast lounas. Sunday Roastit ovat yleensä pidempään kypsytettyjä liharuokia, kuten lampaan paistia tai porsaan kyljyksiä. Kaikkein klassisimmillaan se on naudan paistia jonka kanssa on tarjottu paistettuja perunoita ja kasviksia, sekä yorkshire puddingia, eli eräänlaista paistettua vehnätaikinaa.

Nyt tänä sunnuntaina päätimme lähteä vaimoni kanssa testaamaan minkälaisia nämä ovat. Googletettuamme missä Sydneystä saa kaupungin parhaita sunday roasteja ja löysimme Concrete Blonde nimisen ravintolan Sydneyn Kings Crossista, joka tarjosi kolmen ruokalajin sunnuntailounaan 48 dollarilla.Kings Cross on hieno paikka. Se sai kunnian olla myös ensikosketukseni Sydneyhin. Kun lähes 11 kuukautta sitten saavuimme vaimoni kanssa tänne, oli meidän suomesta varaamamme Original Backpacker Hostelli siellä. Kun sitten aamulla lähdin innokkaana tutustumaan uuteen kotikaupunkiini, oli vastassa hilpeä kattaus prostituoituja, huumediilereitä, limaisia strippiklubeja, narkkareita ja kodittomia. Jonkin verran jouduin ihmettelemään, että mihin helvettiin olin tullut kun Suomesta lähtiessäni minulla oli Sydneystä erittäin siisti ja turvallinen mielikuva.

Mutta Kings Crossilla on myös toinen puoli. Siinä missä Darlinghurst Road ei ole mitenkään hirveän mieltäylentävä, ovat taas sen monet sivukadut täynnä trendikkäitä kahviloita, tyylikkäitä baareja ja hienoja ravintoloita kuten tämä Concrete Blonde vain noin korttelin päästä Porky's Night Spot ja Bada Bing "herramiesten" klubeista!

Lounas muodostuu vapaasti valittavasta alkuruuasta, pääruuasta ja jälkiruuasta. Tämän lisäksi sunnuntailounaan kyytipojaksi voi ostaa jykevällä sellerillä koristeltuja $10 bloody maryja (kyllä, $10 bloody marysta on Sydneyssä halpa).Itse otin alkuruuaksi punajuuria vuohenjuustotahnalla ja sienillä vaimoni ottaessa ostereita. Punajuuret olivat herkullisia ja aina kun syö jonkun herkullisen punajuurista tehdyn annoksen ei yhtään ihmettele miksi ne ovat nyt niin trendikkäitä.Pääruuaksi itse otin porsaan kyljyksiä maapähkinöiden, juurisellerisalaatin, päärynöiden ja sinihomejuuston kanssa. Porsas oli mehevä ja lisukkeet täydensivät sitä upeasti.Vaimoni taas otti sen klassisimman Sunday Roastin, eli ensimmäisessä kuvassa näkyvää naudanpaistia yorkshire puddingin kanssa. Sekin oli herkullinnen mutta omaan makuuni tuo modernimpi porsaan kyljys sopi paremmin.

Jälkiruuaksi otin valkosuklaa-hunajakennoparfaitin kinuskin kera ja vaimoni vaniljapannacottan raparperin, mansikoiden ja basilikasorbetin kanssa.Annoksia vaivasi ehkä pienoinen suolan puute, mutta toisaalta koska pöydissä oli suolaa sai sitä sitten itse lisätä oman maun mukaan. Concrete Blonde osoitti erittäin hienosti, kuinka kun raaka-aineet ovat ensiluokkaisia ja vaikutteita otetaan sopivasti myös muualta voi brittiläinenkin keittiö olla herkullinen.

3 kommenttia:

 1. Ai, onko punajuuret trendikkäitä? No, se selittää, miksi niitä oli Askissa alkuruoan lisäksi myös jälkkärissä. Se oli aika mielenkiintoinen elämys.

  Miten sä tunnistat huumediilerin Kings Crossissa? Kun mä kävin teidän kaupungissa 2009, oli Kings Cross meidän hotlan lähin metropysäkki. Ja ilotyttöset jopa minä, pumpulissa kasvanut kermaperse, tunnistin, mutta en mä muista ainakaan nähneeni huumehia. Joku narkkarin näköinen jannu taisi siinä metroaseman hoodeilla hengata. Mulle on kyllä eniten syöpynyt mieleen ne pornokaupat ja strippikapakat. Ei niinkään mikään muu pahuus.

  VastaaPoista
 2. Mä oon matkaillessa huomannu, että ne kaikki näyttää ympärimaailman samalta. Ne on aina miehiä, luihun näköisiä, lyhyet hiukset, oakleyn aurinkolasit, hip-hop vaatteita, hengailee kadun kulmissa. En nyt varmasti pysty vannomaan, että kaikki tuon näköiset Kings Crossissa on diilereitä, mutta ainakin tuon näköstä porukkaa siellä oli :)

  VastaaPoista
 3. Roast beef ja roast potaoes ja Yorkshire pudding tulivat todella tutuksi aikoja sitten au pair -päivinäni. Ne olivat ihan hvyiä ruokia.

  satunnainen lukija

  VastaaPoista