perjantai 3. toukokuuta 2013

Bill Grangerin ricottapannukakut



Tämä resepti on Australiaisen kokin Bill Grangerin, jonka Bill's ravintolasta kirjoitin jo aikaisemmin. Omasta mielestäni tämä on ehkä paras pannukakkuresepti minkä olen itse kohdannut. Kannattaa kokeilla, varsinkin jos olet kyllästynyt banaanista ja kananmunista tehtyihin fitnespannukakkuihin. Nämä palauttavat kyllä terveen itseinhon.

Alkuperäiseen reseptiin kuuluu hunajakennovoi, mutta korvasin sen itse vaahterasiirappivoilla ihan vaan siitä syystä, että pidän vaahterasiirapista enemmän kuin hunajasta, mutta jos haluaa seurata orjallisemmin alkuperäistä reseptiä niin se löytyy täältä.

Ohje on neljälle ja tästä pitäisi tulla 12 pientä pannukakkua.

Bill Grangerin ricottapannukakut

2 2/3 dl ricottaa
1 1/2 dl maitoa
4 kananmunaa (valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna)
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita paistamiseen
tomusokeria

Lisäksi
mansikoita tai banaania
vaahterasiirappivoita

Erottele kananmunat

Sekoita ricotta, maito ja kananmunan keltuaiset keskenään yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Kaada ricottaseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele taikina vaahdon joukkoon.

Kuumenna voi paistinpannulla. Nosta taikinaa paistinpannulle noin 10 cm kokoisiksi pieniksi pannukakuiksi. Paista pannukakut kolmen erissä ja pidä valmiit lämpimänä uunissa.

Ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile banaanin tai mansikoiden, sekä vaahterasiirappivoin kera.

Vaahterasiirappivoi
100 grammaa huoneenlämpöistä voita
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl sokeria

Laita ainesosat kulhoon ja sekoita haarukalla, kunnes voi on suurinpiirtein tasaista. Muotoile kelmun tai folion avulla putkiloksi. Siirrä tanko jääkaappiin jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti