Tässä resepti sellaisena kuin sen nyt tein.
Basilika-passiohedelmä-panna cotta
4 passiohedelmää
2 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl jugurttia
1 dl sokeria
1/2 vaniljatanko
Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Halkaise passiohedelmät ja irroita niistä hedelmäliha lusikalla pieneen kulhoon.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Lisää jogurtti ja sokeria ja sekoita tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kuorista terävällä veitsellä ja lisää ne kerma-jogurtti-seokseen.
Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä.
Lisää liivate kerma-jogurtti-seokseen huolellisesti sekoittaen. Älä vatkaa.
Lusikoi puolet seoksesta tarjoiluastioihin. Lisää lusikallinen passiohedelmää raidaksi. Täytä astiat lopulla kerma-jogurttiseoksella. Anna hyytyä viileässä noin tunti.
Valuta pinnalle ohut kerros basilika-limettisiirappia juuri ennen tarjoamista.
Basilika-limettisiirappi
1 1/2 dl limetinmehua
3/4 dl sokeria
1 ruukku basilikaa
Riivi basilikan lehdet varsistaan. Pane limettimehu ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos siirappimaiseksi ja anna jäähtyä.
Soseuta basilika tehosekoittimessa. Sekoita limettisiirappi basilikan joukkoon.
Tarjoa panna cottan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti