lauantai 11. joulukuuta 2010

Basilika-passiohedelmä-panna cotta

Tässä erittäin helppo, mutta myös maistuva ja jännittävä jälkiruoka, jolla pystyy varmasti ihastuttamaan ruokavieraat. Alunperin bongasin tämän reseptin Glorian Ruuan ja Viinin numerosta 3/2008, jonka jälkeen olen tehnyt tätä ainakin neljä kertaa. Nyt viimeisimmässä kokeilussani muutin reseptin ainesosamääriä jonkinverran lisäämällä siirapin ja passiohedelmän määrää, jolloin ne maistuvat enemmän ja lisäsin myös liivatteen määrää, jotta pannacottasta tulisi tönkömpää.

Tässä resepti sellaisena kuin sen nyt tein.

Basilika-passiohedelmä-panna cotta

4 passiohedelmää
2 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl jugurttia
1 dl sokeria
1/2 vaniljatanko

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Halkaise passiohedelmät ja irroita niistä hedelmäliha lusikalla pieneen kulhoon.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Lisää jogurtti ja sokeria ja sekoita tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kuorista terävällä veitsellä ja lisää ne kerma-jogurtti-seokseen.

Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä.

Lisää liivate kerma-jogurtti-seokseen huolellisesti sekoittaen. Älä vatkaa.

Lusikoi puolet seoksesta tarjoiluastioihin. Lisää lusikallinen passiohedelmää raidaksi. Täytä astiat lopulla kerma-jogurttiseoksella. Anna hyytyä viileässä noin tunti.

Valuta pinnalle ohut kerros basilika-limettisiirappia juuri ennen tarjoamista.

Basilika-limettisiirappi
1 1/2 dl limetinmehua
3/4 dl sokeria
1 ruukku basilikaa

Riivi basilikan lehdet varsistaan. Pane limettimehu ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos siirappimaiseksi ja anna jäähtyä.

Soseuta basilika tehosekoittimessa. Sekoita limettisiirappi basilikan joukkoon.

Tarjoa panna cottan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti