torstai 12. elokuuta 2010

Salcicciaa, polentaa ja sinappista sienimuhennosta

Tuli vahingossa otettua pieni varaslähtö syksyyn ja vielä elokuun kuumimpana päivänä. Ei ehkä ollut ajankohdallisesti ihan nappivalinta. Yritin vielä etukäteen huijata itseäni, että syödäänhän kesällä grillimakkaraakin, mutta ei sille voi mitään. Mieli vetää syksyyn kun lomat on loppu. Tosi hyvää tämä silti oli.

Salcicciaa, polentaa ja sinappista sienimuhennosta


8 salciccia raaka-makkaraa tai jotain muuta yrttistä makkaraa
1 rkl voita

Lisäksi
Polentaa
Sienimuhennosta

Grillaa tai paista makkarat miedolla lämmöllä kypsiksi molemmilta puolin. Makkarat kannattaa kääntää parinkin kerran etteivät ne pala pinnalta, sillä raaka-makkarat kypsyvät melko hitaasti. Noin 6 minuuttia per puoli on hyvä aika. Tarjoa polentan ja sienimuhennoksen kanssa.

Polenta

1 dl polentajauhoja
2 dl kermaa
4 dl kanalientä
60 grammaa voita
60 grammaa parmesaania raasteena
suolaa ja mustapippuria

Kiehauta kerma ja kasvisliemi. Lisää polentajauhot joukkoon ja keitä kunnes sopivan paksua. Lisää voi ja parmesaani joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sinappinen sienimuhennos

200 grammaa kantarelleja
1 pieni sipuli
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kasvislientä
2 dl kermaa
1,5 rkl sinappia
suolaa ja pippuria

Pilko sipuli ja kantarellit pieniksi. Kuulota ensin sieniä voissa muutama minuutti, kunnes niistä irtoava neste alkaa haihtua ja lisää sen jälkeen sipuli. Jatka kuulottamista kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää vehnäjauhot ja sekoita ne seokseen. Lisää kasvisliemi ja kerma ja keitä kunnes muhennos on saostunut sopivaksi. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Jos haluat vahvemman sinapin maun, lisää sinapin määrää.

Tämän lisäksi tarjosin myös balsamicolla maustettuja kuivattuja tomaatteja. Yritin löytää tässä jotain sopivaa tasapainoa Italian ja kotimaisten raaka-aineiden välillä ja mielestäni onnistuin aika hyvin. Makkarat tein myös itse uusimman Glorian Ruuan ja Viinin ohjeen mukaan, mutta valmiita makkaroita voi myös varmasti käyttää. Jossain vaiheessa voisin tehdä postauksen itsetehdyistä makkaroista kunhan vähän kokemusta kertyy enemmän niiden tekemisestä, sillä ne ovat uskomattoman hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti