maanantai 30. elokuuta 2010

Peruspunkut

Pari viikkoa sitten kun tein tapaksia, osoittautui valitsemani viini korkkivikaiseksi. Kaapissakaan ei ollut yhtään punaviinipulloa jälellä korvaamaan tätä. Vitutti. Tästä sainkin sitten inspiraation lähteä taas hamstraamaan kaappiin muutamia peruspunkkuja niitä tilanteita varten, kun A-market on kiinni ja jotain hyvää tarvisi. Kuitenkin niitä tilanteita jolloin yllättävä inspiraatio kokkailuun iskee tulee aina välillä. Ja tietysti korkkivikojakin varmasti sattuu vielä jatkossa.

Petalos 2008

Pari vuotta sitten oli Bierzon alue yksi trendikkäimmistä alueista ja tässä yksi tämän alueen huipputuotteista, kuten myös yksi omista suosikkiviineistäni. Käsittelin tätä viiniä jo ensimmäisessä varsinaisessa postauksessani. Vuoden 2007 vuosikerta oli parempaa, mutta 2008 on myös hyvä. Tämä viini sopii melkein kaikenlaisen lihan kanssa. Itse olen monesti juonut tätä grillatun possun kanssa, mutta menee myös hyvin lampaan tai naudanlihan kanssa.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/460497

Jim Barry The Lodge Hill Shiraz 2007

Austraalialaiset Shirazit taitavat tällä hetkellä olla kansan keskuudessa suosituimpia viinejä. Sinänsä vähän hassua, siellä kovin moni ruoka näiden kanssa ei sovi. Kuitenkin tämä viini on oivaa varsinkin riistan, kuten myös lampaan kanssa. Ja miksei myös kunnon pihvinkin kanssa. Tämä on hyvä valinta jos tykkää todella täyteläisistä turboahdetuista marjahilloista.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/447157

Nipozzano Riserva Chianti Ruffina 2006

Hinta/laatusuhteeltaan Alkon paras Chianti. Tätä voi nauttia aina kun tekee mieli tehdä Italialaista. Lihainen pasta, maksa, Italialaiseen tyyliin valmistettu porsas tai nauta jne ovat oiva valinta tämän kanssa.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006654

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti