maanantai 23. tammikuuta 2012

Sydney Fish Market


Melbournen Victoria Marketsin jälkeen iski pieni pelko siitä, löytyykö Sydneystä mitään vastaavaa. Kotona Suomessa ehti jo tottua siihen, että kaikki laadukkaat raaka-aineet mitä tarvitsee saa läheltä Hakaniemen Hallista, joten jollekkin vastaavalle oli huutava tarve Sydneyssä. Kolkkoihin ja hengettömiin supermarketteihin ei ollut paluuta.

Kuitenkaan mitään vastaavanlaista, johon kaikki eri kauppiaat olisivat kokoontuneet ei täältä näyttänyt löytyvän, mutta Pyrmontissa sijaitseva Sydney Fish Market saattoi tarjota ainakin merenelävien suhteen ratkaisun ongelmaan. Päätin näin ollen käydä tsekkaamassa sen.

Sydneyn Fish Market oli tietyllä tapaa samantapainen kuin Tokion vastaava, eli siellä järjestetään aamuisin taviksilta suljettu huutokauppa josta ravintolat ja muut kauppiaat hankkivat merenelävänsä Tokion tyyliin. Mutta tämän lisäksi, siellä oli erilaisia kalakauppoja lähemmäs kymmenen joista jokainen tarjosi about kaikkea merenelävää, mitä voisi kuvitella tarvitsevansa sekä paljon sellaista, mitä ei uskoisi tarvitsevansa. Kalaa myytiin kokonaisina, medaljonkeina, fileinä kuten myös valmiiksi sashimia varten leikattuna. Erilaisia äyriäisiä ja muita niljakkaita oli myös, muun muassa eläviä hummereita ja mustekaloja sekä monia, mistä minulla ei ollut mitään hajua. Ostereita oli valtavasti lajiteltuna lajin, koon ja kasvatuspaikan mukaan.


Lisäksi monet kalakaupat toimivat myös ravintoloina, ja valmiiksi keitettyjä äyriäisiä oli paljon tarjolla heti syötäväksi. Lisäksi marketissa oli myös viinakauppa, eli juomatkin hoituvat sieltä kätevästi.


Nyt tarvitsee vielä löytää Sydneyn paras lihakauppa.4 kommenttia:

 1. Mitäsmitäs, saako hippi-ekokommuunissa kuitenkin syödä mereneläviä? ;)

  Aikamoisia otuksia...

  VastaaPoista
 2. Ei kait saisi, mutta ostin ostereita jotka ovat melkein kasviksia :)

  VastaaPoista
 3. Voisin vinkata sinulle sen lihakaupan, jos ei sitten vielä ole tiedossa;)

  VastaaPoista
 4. Hyi hitto,syökö joku noita limanuljaskoja ihan oikeesti

  VastaaPoista