tiistai 1. toukokuuta 2012

Vappupäivän illallinen


Viime vuonna tähän aikaan istuin kavereiden kanssa Ullanlinnanmäellä kiskoen jotain geneeristä samppanjaa ja Nögne Ö:tä kiroten kylmää ja katsoen kännykän sääapplikaatiosta eri Australia kaupunkien lämpötiloja.

Nyt täällä Sydneyssä on huomattavasti Helsinkiä paremmat kelit mutta silti vähän toivoisin, että olisin voinut olla viimeiset kolme päivää Suomessa. Tietenkin sillä oletuksella, että huomenna pääsisi takaisin hyvässä repunkantodarrassa takaisin ausseihin. Teekkarivuosien jälkeen vappu on yksi suosikkijuhlistani ja sitä ei oikein voi viettää samalla tavalla missään muualla kuin Otaniemi-Helsinki akselilla.


Vaikka eilinen ja tämä päivä meni sitten tinttaamisen sijaan töissä, juhlistimme silti vaimoni kanssa vappua tänään kuohuviinillä, Australian merenelävillä sekä jälkkäriksi tehdyillä munkeilla. Ostereiden pariksi tein mignonettekastiketta, joka on klassinen osterikastike. Resepti on versioitu Thomas Kellerin Bouchon kirjasta. Ehdottomasti yksi parhaista ostereiden kumppaneista.

Mignonettekastike


1 dl valkoviinietikkaa
2 tl kokonaisia mustapippureita
2 rkl shalottisipulia hienona silppuna

Murskaa mustapippuri karkeaksi jauheeksi morttelissa. Sekoita keskenään valkoviinietika, mustapippuri ja shalottisipuli. Anna makujen kehittyä vähintään päivän ajan jääkaapissa.

Tarjoa ostereiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti