sunnuntai 26. elokuuta 2012

Shady PinesKahdella sydneylaisella baarimikolla, Anton Fortella ja Jason Scottilla, on nerokas resepti menestyneen baarin pitämiseen. Tarjotaan laadukkaita juomia ja ei soiteta paskaa musiikkia. Jotenkin omituista, että niin harva baari ymmärtää tämän loistavan konseptin päälle.

Yhdessä he ovatkin avanneet jo kolme samantapaista hiukan eri teemalla varustettua baaria. Olin jo käynyt aiemmin heidän Sydneyn Baxter Innissä, joka hakee inspiraationsa 1920-luvun salakapakoista ja eilen olin heidän ensimmäisessä baarissaan, länkkäriteemaisessa Surry Hillsissä sijaitsevassa Shady Pinesissa. Kolmannessa baarissa, meksikoteemaisessa tequilabaarissa Tio'sissa, en ole vielä kerennyt käymään.Länkkäriteeman mukaan Shady Pinesissa soi country-musiikki, mutta hyvä sellainen. Enemmän Johnny Cashin ja bluegrassin, kuin lipevän countryrockin tyylistä. Seinät ovat koristeltu eläinten päillä ja erilaisilla täytetyillä eläimillä. Rohkea, mutta paljon iloa tuottava ratkaisu.

Juomalista on sekoitus drinkkejä, muutamaa hyvin valittua viiniä, oluita ja viskejä. Drinkit olivat kekseliäitä ja Shady Pinesin baarimikot ovat kaikki erittäin ammattitaitoisia ja ystävällisiä ja heidän työskentelyään on ilo seurata. Koska baaria ei päästetä liian täyteen, yleensä tiskillä ei joudu jonottamaan liikaa.

Eniten minua ilahdutti kuitenkin olut ja viskilista. Oluista listalla oli muun muassa Green Flashin West Coast IPAa ja Imperial IPAa, Sierra Nevadan Torpedo Extra IPAa. Myös epä-IPAa löytyi. Viskeistä listalla oli hyvä valikoima nyt trendikkäitä bourboneita ja ruisviskejä, muun muassa Rittenhousen Ryetä joka nousi parhaiden juomieni tiukkojen joukkoon.

Eihän tuo olut- ja viskilista oikeisiin olutpubeihin verrattuna mitenkään ihmeellinen ole, mutta jos jokaisessa maailman juottolassa tarjottaisiin jotain Green Flashin IPA:n veroista menovettä niin kusisin hunajaa. Ja seuraavana aamuna todennäköisesti verta.Ainoa huono puoli Shady Pinesissa on, että se on melkoisen suosittu ja yleensä kannattaa varautua jonottamaan. Niin, ja eihän se ilmainenkaan ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti