torstai 23. elokuuta 2012

Tortillakeitto



Näköjään olen jo postannut yhden tortillakeiton aiemmin. Se resepti on ihan hyvä mutta tässä on parempi. Bongasin reseptin Serious Eatsistä. Reseptin salaisuus on loistavassa liemessä, joka on tehty ensiksi keittämällä kanaa ja maissintähkiä kanaliemessä ja sen jälkeen yhdistämällä ne tehosekoittimessa chiliin ja uunissa mustiksi käristettyihin tomaatteihin.

Jotain muutoksia jenkkireseptiin piti tehdä. Ancho chilejä ei todennäköisesti saa mistään ja poblano-paprikat korvasin ihan perus vihreällä paprikalla.

Tämäkin oli dieettiruoka, joten jätin tästä tortillat ja mustat pavut pois. Normaalisti nämä olisivat tietysti olleet mukana ja lisäksi olisin tarjonnut lisukkeena kulhollisen maissilastuja, guacamolea ja juonut kyytipojaksi paljon pale alea tai Coronaa.



Resepti on neljälle pääruuaksi tai kuudelle alkuruuaksi.

2 l kanalientä
2 luullista kanan rintafileetä (noin 500 grammaa)
1 suuri sipuli halkaistuna
1 suuri sipuli silputtuna
2 maissintähkää jyvät irroitettuna
2 valkosipulin kynttä kokonaisina
2 valkosipulin kynttä silputtuna
3 kokonaista kuivattua chiliä
700 g kypsiä tomaatteja puolitettuna
2 ruokalusikallista rypsiöljyä
1 vihreä paprika hienoksi silputtuna
1 rkl juustokuminaa
2 tl kuivattua oreganoa
(400 g liotettuja mustia papua)
2 dl korianterin lehtiä
1 rkl maissijauhoja
suolaa ja pippuria

Lisäksi
pilkottu avokaado
paistettuja tortillasuikaleita tai maissilastuja
pilkottua kevätsipulia
limetin lohkoja

Yhdistä kattilassa kanaliemi, rintafileet luineen, halkaistut sipulinpuolikkaat, kokonaiset valkosipulit ja maissintähkät ilman jyviä. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen 30 minuuttia. Kääntele kanan fileitä pariin otteeseen.

Samaan aikaan laita tomaatinpuolikkaat uunivuoalle leikkuupinta ylöspäin ja käristä grillivastuksen alla vähintään 20 minuuttia, kunnes niiden pinta on hiukan mustunut.

Kun liemi on hautunut riittävän pitkään, nosta kananfileet erilleen lautaselle jäähtymään. Siivilöi keitto tehosekoittimeen ja lisää liotetut chilit ja käristetyt tomaatit. Aja tehosekoittimessa hienoksi.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuulota maissinjyviä, hienonnettua sipulia ja paprikaa noin 5 minuuttia kunnes sipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipulisilppu ja jatka kuulottamista noin 30 sekunttia, lisää juustokumina ja kuulota toiset 30 sekunttia. Lisää lopuksi oregano ja jatka kuulottamista vielä 30 sekunttia. Lisää pannuun puolet korianterista (ja pavut, jos käytät niitä) ja sekoita.

Siivilöi liemi paistinpannuun verkkosiivilän läpi. Lisää maissijahot ja hauduta 5-10 minuuttia kunnes paprika ja sipuli on täysin pehmyttä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile revityn kanan, lopun korianterin ja muiden lisukkeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti