Ruuaksi tuli valittua helppoa naposteltavaa. Hain lentävästä lehmästä hyvää juustoa ja muutamaa blogia surffaamalla löysin pari kivaa reseptiä.
Ensiksi Herne Nenässä -blogista, joka tosin on elänyt jo hiljaiseloa parin vuoden ajan löytyi Chorizolla täytetyt herkkusienet. Itse vähän muutin reseptiä, mutta en paljoa.
Tuota salviaa voi käyttää jos haluaa, mutta en ole täysin varma sopiiko se tuohon. Jokin muu yrtti, esimerkiksi persilja voisi olla parempi. Tai sitten paistettu valkosipulia.Chorizolla täytetyt herkkusienet
2 chorizo raakamakkaraa
12 herkkusientä
suolaa
pippuria
(salviaa)
Leikkaa chorizot viipaleiksi ja paista raaka-makkarat kypsiksi kuivalla paistinpannulla. Nosta sivuun ja anna hiukan jäähtyä, jotta pystyt käsittelemään niitä. Jätä makkaroista irronnut rasva paistinpannuun herkkusienien paistamista varten.
Irroita herkkusienistä kannat ja paista niitä kuumalla pannulla makkaran rasvassa alassuin muutama minuutti, kunnes ne saavat väriä. Käännä sienet ja paista toista puolta myös muutama minuutti.
Nosta sienet pois pannulta ja mausta suolalla ja pippurilla (ja salvian lehdillä). Leikkaa chorizomakkaran viipaleet sopivan kokoisiksi paloiksi ja paina herkkusienen keskelle.
Tämän toisen ohjeen nappasin taas Ruokahommia -blogista, joka oli taas keksinyt sen Korianteria -blogista, joka taas oli ottanut ohjeen The pioneer womanilta. Nämä pekoniin käärityt chilit olivat aivan upeita joten ei ihme, että se on blogeissa lähtenyt leviämään.
Pekoniin käärityt chilitYritin etsiä näihin jalapenoja, mutta suomen chilivalikoima kaupoissa on yhä melko huono niin tyydyin näihin peruspunaisiin. Hienointa tässä oli, kuinka philadelphia ei lähtenytkään vastoin ennakko-odotuksiani sulamaan vaan ruskistui ja hiukan kuivahti uunissa.
16 suurehkoa chilipalkoa
8 pekoniviipaletta
Philadelphia-juustoa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa chilit puoliksi ja kaavi siemenet pois. Leikkaa pekonit poikittain puoliksi. Täytä puolikkaat chilipalot runsaalla philadelphia juustolla ja kääri pekonin puolikas sen ympärille.
Paista uunissa, kunnes pekoni on hiukan käristynyt. Noin 10 minuuttia.
Loppuun vielä pieni teaseri tulevasta: Arvatkaas mitä löytyi Ympyrätalon Alkosta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti