maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vuohenjuusto-viinirypälesalaatti ja karamellisoidut pähkinät


Tässä valtavan herkullinen salaatti, jonka bongasin Glorian Ruuan ja Viinin numerosta 2/2009, jossa oli yhdistelty ruokia niille sopivien klassisten viinien kanssa. Vuohenjuuston klassinen kumppani on tietysti sauvignon blanc, sillä tuleehan klassisimmat sauvignon blancit Loiren Sancerrestä, mikä on myös erittäin tunnettu vuohenjuustostaan.

Päätin sitte tehdä tämän viime perjantain iltaruuaksi ja ostin Lentävästä Lehmästä juuri Sancerresta tullutta chevreä. Viinini tosin oli Austraaliasta, mutta silti erittäin hyvin tämän salaatin kanssa sopiva.

Ohjeesta tulee neljälle alkuruuaksi, tai kahdelle pääruuaksi.

Vuohenjuusto-viinirypälesalaatti ja karamellisoidut pähkinät

5 dl salaatteja (esim. rucolaa, mizunaa ja vesikrassia)
20 vihreää viinirypälettä
n. 240 vuohenmaitojuustoa (esim. 4 kpl crottin de Chavignol -juustoja à 60 g)
1 dl karamellisoituja pähkinöitä

Kastike
1 pieni salottisipuli
3 rkl pähkinäöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita öljy ja etikka sipulin joukkoon. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Jaa salaatti lautasille. Halkaise viinirypäleet ja asettele ne salaattipedille. Halutessasi lämmitä vuohenjuustoja 200-asteisessa uunissa muutama minuutti. Nosta vuohenjuustot salaatin päälle. Valuta kastike salaateille. Viimeistele annokset karamellisoiduilla pähkinöillä.

Karamellisoidut piri-piripähkinät
2 dl saksan-, pekaani- tai cashewpähkinöitä
4 rkl (vaaleaa muscovado) sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl piri-piriä tai chilijauhetta
2 tl saksanpähkinäöljyä

Mittaa kaikki ainekset paistinpannuun. Kuumenna pannu, ja kääntele aineksia noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri karamellisoituu. Älä koske seosta sormilla, sillä sokeri on tulikuumaa.

Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle vadille jäähtymään.

Tarjoa pähkinät vuohenjuustosalaatin kanssa tai sellaisinaan.

Vinkki! Muscovadosokeri antaa pähkinöihin hieman toffeearomia. Muscovadon voi korvata tavallisella sokerilla. Piri-piri on eteläafrikkalainen chili, jota käytetään erityisesti Portugalissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti