keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Uunibanaanit ja chili-suklaakastike


Tässä todella hyvä ja yksinkertainen jälkkäri. Bongasin tämän uusimman Glorian Ruuan ja Viinin -artikkelista "Chili puraisee ja pehmittää". Ruuan ja Viinin mukaan tää on retroherkku 70-luvulta, ja eipä tää joo hirveen moderni jälkkäri ollut, mut silti tosi hyvä.

Yksi parhaista jutuista tässä oli tuo hunaja-voi-kaneli -kastike jossa banaanit paistettiin. Siitä tuli uunista ottamisen jälkeen todella toffeista ja hyvää ja sitä voisi käyttää kastikkeena ihan sellaisenaan joissain jälkkäreissä.

Tein ohjeen alunperin puolikkaana ja tuota suklaa kastiketta riitti vielä seuraavan päivän toisintoon, eli vaikka tekee täyden ohjeen neljä banaania niin puolikas määrä suklaakastiketta varmasti riittää. Koska kaupassa ei ollut ollenkaan punaisia chilipalkoja, niin käytin 1/4 habaneroa tuohon. Habanerot saattaa vaan olla joillekkin vähän liikaa, eli suosittelen alkuperäisen ohjeen noudattamista. Jos taas on kunnon chilinystävä niin habanerot rokkaa.

Uunibanaanit ja chili-suklaakastike

4 banaania
2 rkl voita
1/2 tl kanelia
2 rkl hunajaa

Chili-suklaakastike
1/2 chilipalko
100 g tummaa tai taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl voita

Lisäksi
(vaniljajäätelöä)

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Valmista suklaakastike: Poista chilistä kanta ja siemenet. Kuutioi chili mahdollisimman hienoksi. Paloittele suklaa ja sulata se kermaan sekoitettuna kattilan päällä vesihauteessa. Voit sulattaa suklaa-kermaseoksen myös mikrossa 10 sekunnin jaksoissa; sekoita massaa jaksojen välissä. Sekoita voi ja chili suklaasulaan.

Mittaa voi, kaneli ja hunaja uunivuokaan. Sulata seos uunissa. Kuori ja leikkaa banaanit pituussuunnassa puoliksi. Laita banaanit uunivuokaan ja lusikoi päälle hunajavoita. Kypsennä banaaneja uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes banaanit ovat saaneet väriä ja pehmenneet.

Tarjoa uunibanaanit suklaakastikkeen ja halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti