keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Aamiaisburrito



Tähän ruokaa tutustuin Kaliforniassa ollessani pari vuotta sitten. Kun on syönyt aamupaloja yhdysvalloissa, ymmärtää miten säälittävä aamiaiskulttuuri Euroopassa ja Suomessa on. Aamiaisburritot oli Kaliforniassa syödyistä aamupaloista oma suosikkini. Uskomattoman täyttävä ja herkullinen annos, josta riittää energiaa koko päiväksi.

Aamiaisburrito (2 hengelle)


2 isoa tortilla lettua
1,5 dl mustia papuja
1 rkl öljyä
1 iso sipuli tai 2 pientä
1 punainen paprika
5 kananmunaa
n. 1dl raastettua cheddar juustoa
suolaa ja pippuria

Lisäksi
Salsa Mexicanaa

Laita mustat pavut likoamaan edeltävänä iltana runsaaseen veteen. Keitä liotettuja papuja kiehuvassa noin tunnin ajan. Tee papujen keittyessä salsa. Voit myös käyttää valmiiksi liotettuja papuja jolloin niitä ei tarvitse keittää. Valmiiksi liotettuja papuja tarvii noin 2-3 dl.Kun pavut alkavat olla valmiit pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuulota paprikaa ja sipulia pannussa kunnes ne hiukan pehmenevät. Kaada papujen keitinvesi pois ja huuhtele niitä hiukan. Sekoita pavut kasvisseokseen ja kuulota seosta hiukan lisää. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi. Kaada kananmunaseos papu-kasvisseokseen ja sekoita kunnes munat ovat hyytyneet kokkelimaisiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna tortilla letut mikroaaltouunissa paketin ohjeiden mukaan. Laita lettuihin ensin papu-kasvis-munakokkeli, sen päälle juustoa ja lopuksi vielä salsaa. Kääri burritoksi. Tarjoa jäljelle jääneen salsan kanssa.

Salsa Mexicana

3 tomaattia
1 chilipalko
1 pieni sipuli
2 valkosipulia
2 rkl hienonnettuja korianterin lehtiä
1 limetin mehu
suolaa ja pippuria

Pilko kasvikset pieniksi. Lisää suolaa, pippuri ja korianteri seokseen. Purista limetti salsan päälle ja sekoita. Jos haluat salsan tulisemmaksi, käytä habaneroa tai jotain muuta tulisempaa chiliä.

Tällä reseptillä ei saa aivan samanlaista mitä Kaliforniassa tuli syötyä. Niiden sisuksissa oli mm. pekonia ja perunaa munien ja juuston lisäksi. Tämä ohje on kuitenkin hiukan kevyempi, vaikkei varmasti jätä ketään nälkäiseksi. Jos haluaa päivän kunnolla käyntiin, valitsee ruokajuomaksi meksikolaista olutta ja limettiviipaleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti