torstai 8. heinäkuuta 2010

Ravintola Esaki (Japani osa II)

Viimeiseksi illaksi Tokiossa ennenkuin lähdimme sieltä eteenpäin Kiotoa ja Osakaa kohti, halusin käydä vähän juhlavammassa paikassa syömässä, ja valinta osuikin 3 michelin tähden Esakiin joka sijaitsee parin kilsan päästä Harajukusta. Michelin guiden mukaan ruoka oli "Japanese contemporary" ja ruuista huomasikin, että hiukan ranskalaisempaan suuntaan näitä ruokia oli viety, vaikka silti pysyttiin erittäin tiukasti Japanin maaperällä.

Tässä kuvat menusta.

Ensimmäinen ruokalaji oli etikkaliemellä maustettu salaatti, jossa pohjalla oli jotain raakaa kalaa. Hyvät tuoreet raaka-aineet tekivät tästä aika spartalaisestakin annoksesta hienostuneen.

Toinen ruokalaji oli jonkinlainen kalasosekeitto. Ensimmäisiä kalakeittoja, joista oikeasti pidin.

Kolmantena ruokalajina oli sashimia. Kala josta sashimi oli tehty muistaakseni ravintolan nimikkokalasta, eli Esakista. Hiukan sitkeä suutuntuma ja toi mieleen ehkä raa-an kuhan.


Neljäs ruokalaji oli keitettyjä kasviksia. Tässä oli ainakin sipulia, bataattia, bambua, maissia ja perunaa. Annos oli kuorrutettu jonkinlaisella yrtti-öljy kastikkeella. Tämän annoksen pointtina oli ehkä korostaa kasviksien loistavaa laatua, ja onnistui siinä erinomaisesti.


Pinaattia, sekä erittäin pehmeäksi keitetty muna. Tämä annos oli upea ja voisi varmasti toistaa kotonakin, kunhan vaan kananmunan saisi keitettyä noin löysäksi ja kuorittua vielä ehjänä.

Tämä annos oli ulkonäöllisesti suosikkini. Kuvasta ehkä ei kaikkein selkeiten näy millainen hirviö lautaselle oli isketty, mutta toivottavasti saatte jonkinlaisen kuvan. Jännittävä ja hyvänmakuinen annos.


Täälläkin loppuun tarjottiin riisiä, miso-keittoa sekä tummaa teetä. Esakin miso oli selkeästi reissun parasta miso-keittoa.

Jälkiruuaksi yllättävän länsimainen annos. Mustikoita hyytelössä ja alla oli riisivanukasta. Yksinkertaista ja tyylikästä.

Yhteensä menu tuli kahdelle hengelle maksamaan juomineen (eli 5 olutta) noin 230 euroa, eli mielestäni varsin kohtuullinen hinta 3 tähden ravintolalle. Varsinkin, kun Esakissa oli koko reissun parhaat ruuat. Vaikea silti sanoa oliko paikka ihan 3 michelin tähden arvoinen. Länsimaisissa tähtiravintoloissa tähtien määrä tuntuu olevan suoraan verrannollinen kikkailun määrään, ja tässä ravintolassa ruoka taas oli melko paljon suoraviivaisempaa ja nojasi enemmän loistaviin raaka-aineisiin. Tästä syystä aiempiin Michelin kokemuksiin tätä on vaikea verrata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti