torstai 1. joulukuuta 2011

Ensimmäiset päivät Australiassa


Ja näin on selvitty 27 tunnin lennosta ja suurinpiirtein jet lagistakin. Sydney on vaikuttanut erittäin mukavalta kaupungilta ja jos tätä pitäisi kuvata jotenkin, niin brittiläinen Kalifornia tulee melkolailla mieleen.Sää ei ole ollut aivan parhain lämpötilan ollessa hiukan alle 20 C astetta, mutta toisaalta kun vertaa sitä viimeiseen marraskuiseen suomessa vietettyyn päivään hirveästi ei ole valittamista.

Miksi sitten lähdin tänne? Oliko syy Perussuomalaiset, Paavo Väyrysen presidenttiehdokkuus vai illuminaatin vaino? Ei mikään noista. Kusipäisiä poliitikkoja ja korruptiota on maailma täynnä, mutta joissain maissa nistä voi nauttia auringonpaisteessa ja valtameren äärellä. Suomen sää on vaan omasta mielestäni täysin elinkelvoton. Päätös tänne lähdöstä tapahtuikin viime vuoden marraskuussa kun siinä vaiheessa piti jo kaivaa paksumpi talvitakki päälle.


Työttömän ja kodittoman elämä tosin ei ole aivan yksinkertaista. Jouduin ihan budjettisyistä jättämään syömättä Fish Face nimisessä mereneläväravintolasa hummerit tankkiin, vaikka ne kovaan ääneen huusivat minulle: "Klaus, syö meidät! Olemme herkullisia ja rakastamme sinua! Kaada meidän päälle voisulaa!". Tyydyin sitten vain muutamaan osteriin alkupalaksi ja rapeanahkaiseen turskaan chorizon kera. Viinitkin piti valita halvimmasta päästä, mutta toisaalta ne olivat silti aivan mahtavia. Jos joskus Suomessa Alkoon tulee eteen Offshore Semillon Sauvignon Blanccia, Kangarilla Road Chardonayta tai ennenkaikkea mahtavaa Dandelion Rieslingiä niin kannattaa ottaa talteen.

Lisäksi ruokaa on joutunut tekemään melko paljon itse, jotta rahaa menisi vähemmän. Liha, kuten muukin ruoka on täällä aika kallista (eli siis Suomen hintatasoa), mutta onneksi kissanruuan vieressä kaupassa oli myös todella halpaa kengurun lihaa. Eli siis riistaa, luomua ja vielä lähiruokaa.


Sieltä hankin sitten itselleni ja vaimolleni kaksi pihviä, jotka paistoin sämpylän väliin hampurilaistyyliin. Liha oli mahtavaa, joskin siinä oli vähän jänteitä. Maku muistutti melko paljon naudanlihaa, ollen kuitenkin hiukan sitä vahvempaa. Luulen, että kengurua tulee tehtyä jatkossakin. Todella hyvin kengurun liha sopisi varmasti patatyylisiin ruokiin, jossa lihaa voisi hauduttaa pitkään mureaksi. Kaupoissa ei ole vaan näkynyt mitään kengurun osia, mitkä sopisivat juuri pataan mutta pitää katsoa jos jostain erikoistuneemmasta lihakaupasta löytyisi. Koska kengurun liha on todella ekologista, on se ilmeisesty myös Australian foodiepiireissä melko trendikästä.

Viini täällä on onneksi melko halpaa. Kun etsii viinakaupoista tarjouksia niin saa varsin hyviä aussiviinejä 9,99 aussidollarilla, eli noin 7,5 eurolla. Sellaisia viinejä siis, jotka Alkossa maksavat yli 13 euroa. Eilisen kengurun pariksi ostin 2 pulloa 25 aussidollarilla Hardy'sin OOMOO nimistä shirazia, joka oli oikein hyvää. Pieni jäännössokeri haittasi hiukan muuten maukasta viiniä, mutta vain vähän. Tietysti suurin harmi viinejä juodessa on, että joutui jättämään Riedelit suomeen ja tämän hostellin viinilasitarjonta on melko huono. Onneksi kuitenkin nämä aussiviinit ovat sen verran suoraviivaisia, että maku pääsi hyvin oikeuksiinsa myös Ikean mukista juotuna.


Olut taas on melko kallista. Halvimmat pienet pullot olutta maksavat yli 2 euroa ja erikoisoluet loistavat lähes täysin poissaolollaan. Täytyy tehdä jossain vaiheessa vähän tutkimusta aiheesta, sillä täällä pitäisi olla muutama moderni jenkkityylinen pienipanimo myös. Lisäksi täytyy olla onnellinen, ettei polta tupakkaa. Se on nimittäin helvetin kallista. Aski maksaa helposti 15 aussidollaria. Keuhkosyöpä ei tule halvaksi.

Lähipäivinä tiedossa on nyt surffilaudan ja auton osto, sekä lisää hostellikokkailua. Lisäksi tänään on tiedossa 20-lukubileet kavereiden asunnossa. Minulla oli melko rankka bileputki läksiäisineen ja tukholman risteilyineen tuossa vähän ennen suomesta lähtöä jonka jälkeen ajattelin, että vaikka on ikävä ettei näe enää kaikkia kavereita niin usein niin ainakin on hyvä, ettei tarvitse kokoajan kiskoa kuningas C2H5Oh:ta. Heti seuraavana päivänä tulikin sitten kutsu näihin pippaloihin.

"Whenever I try to get out, they pull me back in!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti