lauantai 26. toukokuuta 2012

Chat Thai

Naudanliha panaeng-curry

Nyt kun on noin neljä kuukautta asunut Sydneyssä, alkaa täältä tuntemaan paikkoja jotka jäävät helposti perus turistin tutkan alapuolelle, mutta jotka  jokainen asiantunteva Sydneyläinen tietää. Esimerkiksi paikka josta saa kohtuuhintaista kiviuunissa paistettua napolilaistyylistä pizzaa, paikka josta saa aidosti hyvää kiinalaista ruokaa ja Chat Thai, yksi Sydneyn parhaista thaimaalaisista ravintoloista.

Chat Thai on onnistunut nostamaan thaimaalaisen ruuan arvostukseni aivan uudelle tasolle. Helsingissä oma suosikkini thai-ravintoloista oli Kolmannen Linjan Lemongrass. Vaikka se olikin hyvä, oli sen ruoka osittain myös hiukan arkista.

Wokissa paistettua rapeaa possunmahaa

Toisin on Chat Thaissa, jossa jokainen annos tuntuu huolella harkitulta. Naudanliha mussamun curryssa liha oli pitkään haudutettua halvempaa osaa, joka oli ajan kanssa imenyt upeasti makuja kastikkeesta. Kana-vartaat on paistettu avotulella grillissä ja niiden kanssa tarjottu satay-kastikke on mahtavan pähkinäistä ja koostumus on tyylikkään rustiikkista. Oma suosikkini annoksista on rapeaksi paistettu possun maha, jossa rapsakat possupalat ovat kuorrutettu upealla tulisella tahnalla. Lisäksi annokset ovat kauniisti aseteltuja ja tarjoiltua.

Jotta annoksista saa eniten irti, on paras tapa on mennä paikalle kolmen tai neljän hengen voimin ja jakaa kaikki annokset.

Padt thai ravuilla

En kerennyt koskaan käymään Helsingissä Farangissa, mutta vähintään tämän laatuista odottaisin saavani itse sieltä. Farangiin verrattuna kaikkein parasta Chat Thaissa on kuitenkin, että korkean laadun lisäksi ruoka on erittäin kohtuuhintaista. Annosten mediaanihinta on jossain $15 paikkeilla, ainoastaan joidenkin kalaruokien ollessa yli $20.

Satay-kanavartaat

Ainoa Chat Thain huono puoli on, että se on ymmärrettävistä syistä helvetin suosittu, ja se ei ota vastaan varauksia. Pöydän saadakseen on vain mentävä hakemaan ovelta numero ja odotettava. Tiistai-iltana ruuhkaisimpaan aikaan seitsemältä, jouduimme odottamaan neljän hengen pöytää lähes tunnin. Onneksi ruoka oli odottamisen arvoista.

1 kommentti:

  1. Olispa upeaa saada tämän tyylisiä ravintoloita lisää Suomeenkin! Tykkään tosi paljon thai-ruoasta, ja aasialaisesta ylipäänsä. Täällä Helsingissä on hurjan monta aika samantasoista perushyvää lounastyylistä paikkaa, ja sitten juuri Farang. Mutta kaipaisin sellaista kohtuuhintaista, inasen tavallista mielenkiintoisempaa mutta vähän Farangia mutkattomampaa paikkaa, jossa vois aina yllättyä ja saada jotakin uutta :)

    VastaaPoista