maanantai 18. lokakuuta 2010

Suolattua varsiselleriä

Tämän yksinkertaisen juustojen lisukkeen resepti on Markus Aremon Tähdenlento -kirjasta, jonka sai muistoksi entisestä Ravintola Carmasta kun söi siellä 6 ruokalajin Menu Carman. Tässä pienessä kirjasessa oli reseptit menussa tarjottuihin ruokiin. Upeaa palvelua, toivottavasti Markuksen uudessa La Tablessa jatkuu sama meininki. Juustoannoksen kanssa Carmassa tarjottiin näitä suolattuja varsisellereitä.

Suolattua varsiselleriä

varsiselleriä
suolaa

Osta hyvälaatuista varsiselleriä. Huuhtele ja pilko selleri. Mausta se kevyesti suolalla ja anna mehustua rauhassa. Tarjoile.
Sellerin maku ei jostain syystä kaikkia miellytä mutta itkettämällä niitä suolalla saa selleriviipaleista hiukan pehmeämmän makuisia. Suolatut sellerit puhdistavat sopivasti makunystyröitä eri juustojen välillä, niin samalla juustolautasella voimakkaat sinihomejuustot eivät riitele kovempien ja kevyempien juustojen kanssa.

2 kommenttia:

  1. nuo teidän kattauksenne ovat kyllä herkullisen näköisiä

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ruuan ulkonäöllä on aika suuri vaikutus siihen, miltä ruokakin maistuu niin siihen kannattaa aina vähän panostaa.

    VastaaPoista