Ohje on WSOY:n kultainen keittokirja - mestarit keittiössä kirjasta, jossa on todella hyvä Charlie Trotterin kirjoittama luku kalojen ja äyriäisten käsittelystä ja kalaruuista. Siinä yhtenä ohjeena oli hänen versionsa Hawaijilaisesta kypsentämättömästä kalaruuasta pokesta.
Tein muutamia muutoksia saatavuussyistä alkuperäiseen reseptiin. Korvasin mm. tonnikalan eettisyyssyistä lohella ja yuzumehun sitrusmehulla, koska yuzumehun saatavuus on hiukan huono näillä leveysasteilla. Wikipedian mukaan yuzu muistuttaa maultaan greipin ja mandariinin sekoitusta, itse käytin kuitenkin appelsiinia ja sitruunaa kun niitä sattui kotoa valmiiksi löytymään.Lohipokea ja soija-sitrus-korianterikastiketta
Poke
225 g nahatonta lohifileetä
1 rkl hienonnettua valkosipulia
1 tl chilikastiketta
1 1/2 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 1/2 rkl hienonnettua salottisipulia
2 tl mustia seesaminsiemeniä
3 rkl ruohosipulia silputtuna
1 1/2 rkl oliiviöljyä
Kastike
1 rkl sitruunamehua
1 rkl appelsiinimehua
1 rkl soijakastiketta
1 rkl silputtua korianteria
1 rkl oliiviöljyä
Leikkaa lohi noin 1 cm kuutioiksi. Pane lohi, valkosipuli, chilikastike, inkivääri, salottisipuli, seesaminsiemenet, ruohosipuli ja oliiviöljy kulhoon. Kääntele ainekset kunnolla sekaisin ja mausta maun mukaan karkealla merisuolalla. Peitä ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
Valmista kastike. Pane yuzumehu, soijakastike ja korianterisilppu pieneen kulhoon ja vatkaa oliiviöljy seokseen vähitellen.
Annostele lautasen keskelle hieman pokea ja lusikoi kastiketta poken ympärille.
Aivan mahtava ohje, kiitos tämän jaosta. Kopsasin ohjeen hiukan muokattuna omaan blogiin, pakko oli laittaa jakoon kun oli niiiiiin hyvää. =)
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvää. Pitäisköhän itsekkin tehdä taas varsinkin kun tuota Yuzumehua saattais nyt jopa olla saatavilla.
VastaaPoistaLöysin tän sun ohjeen ja oli aivan pakko kokeilla! Todella hyvää!
VastaaPoista