Muutoksen tuulet alkoivat kuitenkin puhaltaa, kun viime keväänä Chez Dominiquessa yhtenä viininä tarjottiin Burgundin chardonnayta, eli chablista. Viini oli uskomattoman maukas ja moniulotteinen. Siinä maistuivat monet ne asiat, mistä itse pidän valkoviineissä. Eli uskomukset uusiksi ja chardonnayta pöytään. Pari viikkoa sitten ostin pitkästä aikaa ensimmäisen chardonnayn, Burgundista tulevan Joseph Drouhin Rullyn. Todella hyvä viini.

Tässä viinissä tuoksui runsaasti aprikoosia ja appelsiiniä kevyen hapokkuuden alta, sekä kevyesti vastaleikattu nurmikko. Tuoksu oli myös yllättävän leveä ja siitä pystyi aistimaan jopa toffeeta.¨
Maku oli tuoksuun nähden yllättävän hapokas, sitruksinen ja tammi maistui selkeästi. Jälkimaku oli pitkä ja miellyttävän karvas. Maussa oli myös jokin tunnistamaton elementti, mitä yritin pitkään saada kiinni, mutta ennenkuin onnistuin tunnistamaan sen, pullo kerkesi tyhjentyä. Nyyh.
Vaikkei chardonnaytuntemukseni ole kovin hyvä, voin ehdottomasti suositella tätä valkoviiniä. Join tätä klassisen ranskalaisen Soupe De Poissonin kanssa ja myöhemmin juustojen kanssa. Keiton kanssa yhdistelmä ei ollut ehkä paras, hapokkuus korostui lempeän keiton kanssa liikaa. Kovien juustojen kanssa toimi hyvin.
Tämä oli ensimmäinen varsinainen viiniarvioni, en tiedä onko näistä hyötyä kenellekkään, mutta nämä toimivat ainakin itselle muistilistana siitä, mitä on juonut ja mikä on hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti