Onneksi kuitenkin tämä viimeinen tekemäni parsaruoka oli myös herkullisin. Tähän asti olin aina tehnyt parsani jonkinlaisen voikastikkeen kanssa, kuten hollandaisen tai bearnaisen, mutta nyt kun tein pääruuaksi kalaa ja sen kanssa beurre blanccia niin arvelin voikastikkeen olevan alkuruuassa vähän liikaa. Näin ollen päätin tarjota parsan kanssa yhtä sen klassisista pareista, parman kinkkua.
Ohje on äärimmäisen simppeli. Voitelin parsat voilla, pyöräytin nämä grillissä ensin ilman kinkkua ja sen jälkeen kinkun kanssa ja tarjosin parmesaanin kanssa. Aivan älyttömän hyvää. Ehkä näillä eväillä jaksaa sitten ensi vuoteen.
Grillattua parsaa ja parmankinkkua
24 vihreää tankoparsaa (noin 1kg)
12 viipaletta parmankinkkua
4 rkl voita
raastettua parmesaania
Laita grilli kuumenemaan. Leikkaa parsoista puumaiset kannat pois. Leikkaa parmankinkut valmiiksi pitkittäin puoliksi. Sulata voi.
Voitele parsat voilla ja grillaa niitä muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat pehmeitä. Käännä ne pariin kertaan, etteivät ne pala. Nosta parsat pois grillistä ja kääri jokaisen ympärille yksi parmankinkku. Grillaa parsoja parmankinkun kanssa nopeasti, kunnes parmankinkku muuttuu hiukan rapeammaksi. Voitele lopuksi jäljelle jäänneellä voilla.
Ripottele pinnalle parmesaania ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti