lauantai 25. kesäkuuta 2011

Juhannusaatto Helsingissä

Perinteitä vastustaen vietin vaimoni ja muutaman kaverini kanssa juhannuksen pysyen visusti susirajojen sisäpuolella Helsingissä, jossa täysin yllättäen ja pyytämättä säätkin suosivat. Vietimme päivän picniköiden Kaivopuistossa, jossa oli todella lämmintä ja aurinko paistoi melkein koko päivän täysin pilvettömältä taivaalta.


Ruokapuolen hoidimme kaveripariskunnan kanssa tehden uusimman Glorian Ruuan ja Viinin "Menu tunnissa" kuuden ruokalajin juhannusmenun, jonka kaikki ruokalajit olivatkin todella hyviä. Tosin artikkelin lupaama "runsaan buffetpöydän herkut voi vaivatta valmistaa tunnissa", on täyttä bullshittia, ellei ole Chuck Norrisin ja Marco Pierre Whiten äpärälapsi.

Lisäksi tein jälkiruuaksi aiemmin blogaamiani suklaa-pekonicupcakeja, jotka näkyvät kuvassa vasemmassa yläkulmassa. Muut ruokalajit olivat avokado-artisokkaskagen, kirsikka-vuohenjuustosalaatti, laventeliöljyllä maustettu parmankinkku-perunasalaatti, tomaatti-rucolasalaatti ja sardellikastike ja lohisashimi ja retiisi-porkkasalaatti.

Menuun myös kuului jälkkärinä vadelmamojitoja, mutta niistä minulla ei ole kuvia.

Muu juomapuoli hoitui pääosin oluen voimin luottaen Alkon kesäoluisiin. Tuo Imperial India Pale Ale ja jälkkäriviiniksi tarkoitettu Fresita jäi lopulta juomatta, kun mojitoissa oli ihan riittävästi bensiiniä noiden oluiden lisäksi.


Illalla menimme vielä Kuudennelle Linjalle We Love Helsingin juhannustansseihin, joissa oli varsin hauskaa. Opin viimein (luullakseni) tangon askeleet, joten osaamieni tanssien potentiaali kasvoi 100%. Siellä oli myös Rakel Liekki, mutta en uskaltanut pyytää häntä tanssimaan. Ehkä ihan hyväkin. Olisin kuitenkin mennyt ja möläyttänyt hänelle jotain sopimatonta.

Nyt minä ja vaimoni pidämme viikon kaalisoppadieetin, jossa nyt ei ole hirveästi mitään järkeä mutta tuleepahan tehtyä. Toisaalta minulla on niin paljon blogaamatonta matskua bufferissa, että tämän blogin sisältöön se ei välttämättä hirveästi vaikuta.

Hyvää juhannusta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Blogaa ny kaalisoppa ees kerran. Ja sit se banaani-maitopäivä. :)

  VastaaPoista
 2. Joo, siitä tuli ihan hyvää kun maustoi kunnolla niin ehkä sen vois blogata. Ja sitten noina pihvipäivinä vois jotain jännempää kehitellä.

  Banaani-maitopäivä pelottaa jo nyt :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä vaihtoehtojuhannus! :)

  Eiks Rakel Liekki olekin Silvia Modigin tyttöystävä vai muistanko ihan väärin? Ehkä oli ihan viisasta olla pokkaamatta Rakelille, jos oliskin lipsahtanut joku sammakko suusta. Oisit voinut joutua Silvian kanssa saunan taakse. Huh. ;)

  VastaaPoista
 4. Silvia taitaa olla Rakelin kanssa ihan rekisteröidystikkin yhdessä, mutta tuolla Silviaa ei näkynyt.

  Hauskana kuriositeettina Rakel asui aikaisemmin poikaystävänsä kanssa jossain meidän lähellä, jolloin häntä näki aina välillä lähikaupassa tai ulkoiluttamassa koiraa.

  VastaaPoista