sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Yrttipannari ja sieni-pekonipaistos


Mainitsin juhannuspostauksen yhteydessä, että aloitin kaalisoppadieetin. Jaksoin sitä tasan kaksi ensimmäistä päivää, jonka jälkeen tulin kipeäksi ja päätin jättää kesken. En tiedä oliko näillä kahdella jotain tekemistä keskenään. Kun elimistöni on kuin huippuunsa viritetty formula-auto, niin se rupeaa yskimään kun se ei saa haluamaansa polttoainetta ja voitelua. Nuo kaksi dieettipäivää olivat muutenkin sen verran hirveitä, että uudestaan tuohon koetukseen en lähde.

Vaimoni tosin oli minua kestävämpi ja veti dieetin loppuun asti. Se päättyi nyt lauantaina sopivasti ennen ystäviemme häitä, niin päätin tehdä sitten urhealle vaimolleni palkinnoksi vähän juhlavamman aamupalan, jota ei vaivaa erinäiset rajoitukset sallituista raaka-aineista.

Glorian Ruuan ja Viinin numerossa 6/2008 oli aiemmin jo hyväksi todettu resepti yrttipannareista, joiden päälle paistetaan sieni-pekonipaistos. Alunperin reseptissä käytetään jotain syyskauden tuoreita sieniä, kuten kanttarelleja tai tatteja, mutta näin kesällä päätin korvata ne luomusiitakkeilla.

Ohje on varmaan alunperin tarkoitettu neljälle, mutta täysi ohje on mielestäni sopiva kahteen blinipannuun tehtyyn pannukakkuun, jos jättää pienen määrän taikinaa käyttämättä.

Yrttipannari ja sieni-pekonipaistos
Pannukakkutaikina
1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl vehnäjauhoja
1/4-1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
2-3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim timjamia, rosmariinia, basilikaa, suolaheinää

Sieni-pekonipaistos
n. 1/2 l kanttarelleja, tatteja, nurminahikkaita
4 pekoniviipaletta
keskikokoinen sipuli
10 cm pala purjosipulia tai kevätsipulia
rypsiöljyä
musta- tai sitruunapippuria
soijakastiketta

Annospannuihin
2 rkl voita tai margariinia

Voit paistaa pannarit valurautaisissa annospannuissa (Ø 12-15 cm) jolloin taikina riittää neljään annokseen (toim. huom. minun blinipannuissa kahteen). Jos haluat tehdä yhden ison annoksen uunipannussa (n. 35*35 cm) tuplaa raaka-aineiden määrä.

Sekoita maidosta, kermasta, vehnäjauhoista ja suolasta tasainen taikina. Vatkaa kananmunat taikinan joukkoon. Hienonna sekaan tuoreita yrttejä. Siirrä taikina sivuun odottamaan.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Tee sieni-pekonipaistos. Puhdista ja paloittele sienet. Paloittele pekoni, silppua sipuli varsineen ja leikkaa purjosipuli viipaleiksi. Paista sienet kevyesti öljyssä ja mausta ne pippurilla. Pirskota suolan asemasta mausteeksi soijakastiketta.

Paista pekonisuikaleet ja sipuli omassa pannussaan ja sekoita ne paistettujen sienten joukkoon. Pidä seos lämpimänä.

Paista pannukakut. Jaa rasva pannuille ja laita pannut hetkeksi uuniin, että rasva sulaa. Sekoita taikina tasaiseksi, annostele se pannuihin ja pane pannut uuniin.

Paista pannareita 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kohonneita ja kauniisti ruskistuneita. Tarkista, että pannukakut ovat myös keskeltä paistuneita.

Kaada sienitäyte pannukakkujen syvennyksiin. Lisää pinnalle yrttejä ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti