keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kookoksella maustettu riisivanukas


Tämä oli siitä hauska jälkiruoka, että yhden ruuan (taino oikeastaan riisilisukkeen) epäonnistuminen inspiroi tämän tekemisen. Yritin siis keittää tekemälleni thai-currylle riisiä lisukkeeksi ja käytin Vii Voanista ostamaani "thai riisiä". Kuvittelin, että tätä käyttämällä saisi juuri oikeanlaista thairavintoloissa käytettyä tahmaista riisiä. Olin kuitenkin väärässä, tämä riisi muistutti enemmänkin puuroriisiä ja keittäessä huomasin koostumuksen olevan jauhoinen ja puuromainen.

Uusiksi meni ja keitin sitten lisukeriisin basmatiriisistä ja olin heittämässä tätä pilalle mennyttä biojätteeseen mutta vaimoni keksi, että siitähän voisi tehdä riisivanukkaan ja kaivoi Glorian Ruuan ja Viinin numerosta 8/2008 tähän reseptin. Sattumoisin kaapista löytyi melkein kaikki ainesosatkin pienellä tulkinnalla. Laitoin tähän ohjeen sellaisena, kuin sen tein. Tulokset eivät ole 100% taattuja, sillä tämän valmistus ei ollut kovin kontrolloitu prosessi.

Kookoksella maustettu riisivanukas

1 dl riisiä
2 dl vettä
1 dl kermaa
2 dl maitoa
1 dl kookosmaitoa
1 dl ruokosokeria


Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi ja keitä kunnes vesi on hävinnyt. Lisää maito, kerma ja kookosmaito ja keitä kunnes seos muistuttaa löysää riisipuuroa. Lisää sokeri ja limettimehu ja anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma vaahdoksi. Kiehauta pieni tilkka vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Anna liivatenesteen jäähtyä hiukan.

Sekoita kermavaahto keitetyn riisin joukkoon ja sen jälkeen liivateneste koko ajan sekoittaen. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Tarjoa sokeroitujen ja soseutettujen mansikoiden tai vadelmien kanssa.

Alkuperäisestä ohjeesta tämä erosi siten, että kookosmaidon sijaan käytettiin 2 dl kookoshiutaleita ja 5 dl maitoa. Riisi myös keitettiin 1 dl:n vettä.

Samoin kuin tämä ruoka syntyi vähän vahingossa, tuli siihen vahingossa noin hieno sydämen mallinen mansikkakerros.

2 kommenttia:

  1. Heh. Ja mä kun kuvaa katsoessani epäilin, että on rouva vähän taiteillut mansikkasurvoksen kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllähän Anna ton koristeli, mutta vahingossa toi synty. Tietty sen jälkeen toi toistettiin :)

    VastaaPoista