torstai 24. helmikuuta 2011

Suosikkidrinkit

Joskus tulee innostuttua tekemään itse drinkkejä. Koska internet on täynnä erilaisia vinkkejä ja ohjeita näiden tekoon, en viitsi siihen puoleen paneutua tarkemmin. Serious Eatsissä on ollut hyvä Cocktail 101 sarja, josta voi katsoa tarkempia tekniikkavinkkejä. Tärkeimpänä omana neuvona voisin kuitenkin sen sanoa, että tällaisissa lyhyissä drinkeissä on tärkeä panostaa hyviin raaka-aineisiin, eli siis laadukkaaseen viinaan.

Tässä suosikkinidrinkkini:

White lady


Hapan ja hiukan makea drinkki, josta varmasti pitää melkein kaikki. Joissain ohjeissa tähän laitetaan myös kermaa tai kananmunan valkuaista, jolloin tästä saa vaahtoavampaa. Itse pidän kuitenkin tästä yksinkertaisesta versiosta.
3 cl giniä
2 cl cointreauta
2 cl tuoretta sitruunamehua

Koristeluun
sokeria

Laita martini-lasi pakastimeen, tai täytä se jäillä. Kun lasi on jäähtynyt tee siihen sokerireunus kostuttamalla toinen reuna sitruunamehulla ja upottamalla se sokeriin. Täytä shaker jäillä ja kaada sinne ensin gini, sitten cointreau ja lopuksi sitruunamehu. Ravista ja kaada martini-lasiin.

Cosmopolitan


Tyttöjen drinkkien kuninkuusluokka. Tässä on tärkeintä käyttää todella hapanta ja hyvälaatuista karpalomehua. Itse käytin Virolaista TaaraPollu Talun Jöhvika mahlia, jota ostin Ruoka&Viini -messuilta.
4 cl vodkaa
2 cl cointreauta
1 cl limettimehua
2 cl karpalomehua

Koristeluun
limettiviipale

Laita martini-lasi pakastimeen, tai täytä se jäillä. Täytä shaker jäillä ja kaada sinne ensin vodka, sitten cointreau ja lopuksi limetti ja karpalomehu. Ravista ja kaada-martini-lasiin. Koristele lasi limettiviipaleella.

Manhattan


Paras viimeiseksi. Tämä on ehdoton oma drinkkisuosikkini, johon tosin perinteisistä ohjeista poiketen laitan runsaammin agnostuuraa.
4 cl bourbonia tai blended viskiä
1 cl makeaa vermuttia
1 cl kuivaa vermuttia
3 tippaa agnosturaa

Koristeluun
appelsiinin kuorta

Laita martini-lasi pakastimeen, tai täytä se jäillä. Täytä suuri lasi jäillä ja kaada sinne ensiksi bourbon ja sitten vermutit ja agnostuura. Sekoita varovasti ja siivilöi martini-lasiin. Koristele palasella appelsiinin kuorta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti