maanantai 18. huhtikuuta 2011

Leipäjuustoa ja lakkahilloa


Tuli ihan yllättäen ja pyytämättä eilen vaalipäivänä tehtyä melko perus suomalaista ruokaa (hehhehheh). Tällä jälkkärivalinnalla nyt ei ollut kuitenkaan mitään tekemistä oman puoluekantani kanssa, mutta tarkastin kuitenkin Perussuomalaisten vaaliohjelman ja periaatteet, josko sieltä löytyisi jotain tämän blogin aihepiireihin liittyvää ja löytyihän sieltä:

"Alkoholiverotusta on kiristettävä ja mainontaa rajoitettava. Terveelliset elintarvikkeet edullisemmiksi ja epäterveellisille lisää veroa"

Eli jatketaan perus kepulaista holhouslinjaa. Todennäköisesti tämä tarkoittaa, että alkoholiverotusta korotettaessa keppanan hinta nousee 10 senttiä, kossupullon 50 senttiä ja todelliset vaikutukset näkyvät erikoisoluiden kallistuessa eurolla per flinda ja Bollingerin maksavan taas 5 euroa enemmän (hinta nyt jo pöyristyttävä 49,90 €). No, suurin puolue on Kokoomus ja sen paremminvointivaltio (mitä helvettiä?) -ohjelmassa mainitaan sentään suomalainen lähi- ja luomuruoka. En kyllä usko että nuo hienot aatteet oikeasti muuttuisivat teoiksi. Lähi- ja luomuruokatrendillä ratsastetaan myös SDP:n tulevaisuusohjelmassa (aaarrgh!?!1), jossa myös oltaisiin rajoittamassa alkoholimainontaa.

En osaa sanoa saisiko alkoholia markkinoida mielikuvamainonnalla, mutta toisaalta onhan se vähän hassua kun tavoitteena tuolla kiellolla on loppupeleissä kieltää nämä kaksi faktaa:
1. Alkoholia juodessa on hauskempaa
2. Alkoholia juodessa käy parempi flaksi
Sad but true. Mutta pidemmittä puheitta, tässä tämä suomalaisen todella yksinkertaisen klassikon resepti. Ja tämähän on ihan valtavan hyvää. Lakkahillon ja lämpimän leipäjuuston yhdistelmä on yksi suurimpia suomalaisen keittiön innovaatioita, leipäjuuston maailman parhaimman suutuntuman lisäksi.

Leipäjuustoa ja lakkahilloa

4 viipaletta leipäjuustoa
1,5 dl kermaa
4 rkl lakkahilloa (tai maun mukaan)

Laita uuni lämpenemään 200 C asteeseen. Nosta leipäjuustovipaleet neljälle pienelle uuninkestävälle lautasella ja kaada kerma tasaisesti jokaiselle.

Nosta uuniin 10 minuutiksi. Ota lautaset pois uunista ja nosta kuumat lautaset tarjoululautasen päälle. Annostele jokaisen leipäjuuston päälle lakkahilloa ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti