maanantai 25. huhtikuuta 2011

Ninth Island Sauvignon Blanc 2010

Aiemmin mainitsin, että joskus muinoin suosikki rypäleeni oli Riesling. Viimeaikoina varsinaista suosikkia minulla ei ole ollut mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että suosikkini on sauvignon blanc (varaan oikeuden muuttaa mielipidettäni tästä jo seuraavalla viikolla).

Hyvissä sauvignon blanceissa on aivan upea omanlaatuinen nurmikkoinen ja kuivan raikas maku, joka toimii ruuan kanssa todella upeasti. Klassinen sauvignon blancin parihan on vuohenjuusto, mutta myös kalaruokien kanssa sauvignon blanc toimii hyvin.

Alunperin sauvignon blancit ovat Bordeauxista kotoisin, mutta nykyään se taitaa olla yksi kansainvälisimmistä valkoviinirypäleistä rieslingin ja chardonnayn lisäksi. Varsinkin Chilessä ja Austraaliassa tehdään todella hyviä sauvignon blancceja, joista omat kokemuksenikin pääasiassa ovat. Kuitenkin kuuluisimmat sauvignon blancit tehdään Ranskan Sancerressa, joskin myös samalla myös hiukan kalliimmat. Kuitenkin Alkossa oli muutama varsin mielenkiintoinen alle 20 euroa maksava tuon alueen sauvignon blanc, jotka luultavasti pääsevät viimeistään kesällä testiin.

Tämän Austraalialaisen Ninth Islandin tekemän Sauvignon Blancin ostin vuohenjuustosalaatin pariksi Glorian Ruuan ja Viinin suosituksesta. Ninth Island on Kreglinger Wine Estatesin omistama Tasmanialainen viinitila, joka tekee myös varsin hyvää Pinot Noiria. Väriltään viini on todella vaalean keltaista hiukan vihreällä häivähdyksellä. Tuoksu on kevyen nurmikkoinen ja siinä erottaa selkeästi herukan lehtiä ja taustalla greippistä hedelmäisyyttä. Tasapainoinen maku on hapan ja kuiva, sekä yrttinen. Greippi toistuu myös maussa muiden hedelmien joukossa.

Ylipäänsä Ninth Island Sauvignon Blanc on todella hyvää, ja varsinkin tämän kanssa syödyn vuohenjuustosalaatin kanssa viini toimi erittäin hyvin. Ehdottomasti yksi parhaista juomistani valkoviineistä tämän vuoden puolella.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/008136

2 kommenttia:

  1. Minä en tuosta pinot noirista välittänyt, vaikka monet sitä kehuvat. Sauvignonille voisin kehujesi siivittämänä antaa tsäänsin.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti se maistuu. Toi pinot tais muistikuvien mukaan olla vähän perinteistä pinottia jännempää, joten se varmasti jakaa mielipiteitä.

    Sattumoisin tuota samaa sauvignon blanccia tarjottiin vapun aattona K17:ta alkuruokien parina, jonka kanssa se myös toimi melko hyvin.

    VastaaPoista