perjantai 20. toukokuuta 2011

Munakoiso-mozzarellapihvi, polentaa ja salsa verdeä


Kaverini (joka omien tietojeni mukaan ei lue tätä blogia, jos luet niin älä lue eteenpäin) on menossa kesällä naimisiin, ja naimisiin menoon kuuluu tietysti polttarit. Ne on nyt tulossa jonkin ajan kuluttua ja lupauduin itse bestmaneille hoitamaan illalla ruokapuolen. Normaalistihan tämä miesten polttareissa olisi helppoa. Sisäfile grilliin ja jotain tuhtia lisäkettä sivuun. Viskiä ja painimista jälkiruuaksi.

Tällä kertaa tilanne on kuitenkin ongelmallisempi: Sulhanen on kasvissyöjä. Vaikka itse en koe mitään suuria antipatioita kasvisruokia kohtaan ja mielelläni syönkin niitä, niin en ole oikeastaan koskaan tehnyt niitä itse pääruuaksi intialaisia ruokia lukuunottamatta. Tästä syystä otinkin tämän hyvänä haasteena vastaan, eli miten saisin tehtyä muille polttareihin osaallistuville lihansyöjillekkin uppoavan kasvisruuan.

Ensitöikseen kun tätä vision niin kaikenmaailman korviketuotteet saivat mennä. Ei mitään helvetin seitanpihvejä tai soijakinkkua. Lihansyöjiä niitä ei huijata, enkä itsekkään kyllä suostuisi moisia syömään. Samasta syystä myös päätin hylätä tofun käytön. Vaikka se onkin ihan hyvää, niin siitä ei pääse mihinkään, että sitä tullaan vertaamaan lihaan jolloin raaka-aineena se jää heti alakynteen.

Alunperin mietin jotain grillattuja halloumivartaita, mutta sitten muistin tämän mieleeni jääneen ohjeen voisilmäpeliä blogista ja tajusin suurimman ongelmani ratkenneen. Enää tarvitsee keksiä tuohon lisukkeet, joiksi keksin melko nopeasti polentan ja salsa verden kastikkeeksi ja näin koossa oli maukas, mutta silti riittävän yksinkertaisesti valmistuva kasvisruoka.

Munakoiso-mozzarellapihvi, polentaa ja salsa verdeä

1 munakoiso
1 iso tomaatti
1 pallo mozzarellaa
basilikaa (tuoreena)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi
polentaa
salsa verdeä

Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja lorauta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda munakoisosiivuja 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Niiden paahtuessa leikkaa tomaatti ja mozzarella ohuiksi siivuiksi.

Ota munakoisot pois uunista ja lado joka toisen munakoisosiivun päälle siivu tomaattia ja mozzarellaa. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Laita ylijääneet munakoisosiivut “kansiksi” ja viimeistele vielä mozzarellalla.

Laita takaisin uuniin n. 10 minuutiksi. Jos haluat juustosta ruskeaa, nosta pelti minuutiksi tai pariksi uunin ylätasolle grillivastuksen alle.

Polenta
2 dl polentaa
6 dl kasvislientä
2 dl kermaa
1,5 dl parmesaania
50 g voita
suolaa ja pippuria

Laita kattilaan kasvisliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää polenta jatkuvasti sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes polenta tiivistyy ja muistuttaa paksua puuroa. Lisää parmesaani ja voi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Salsa verde
2 dl silputtua basilikaa
2 dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl minttua
3 valkosipulin kynttä
1/2 suolakurkku
1 tl soijaa (korvaa anjoviksen kasvisversiossa, kiitokset tästä ideasta vaimollemi!)
1 rkl dijonin sinappia
2 rkl punaviinietikkaa
4 tl kapriksia
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha karkeaksi tahnaksi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nuo pihvit olivat todella hyviä ja toimivat tosi hyvin polentan ja salsa verden kanssa. Pientä kehittämistä niihin vielä voisi tehdä, jotta ne uppoasivat lihansyöjille paremmin. Niitä voisi maustaa voimakkaammin esimerkiksi chilillä ja luulen, että jos sisälle lisäisi myös paahdettuja sipulirenkaita ne toimisivat varsin hyvin. Kuitenkin tuollaisenaankin ne olivat herkullisia ja saa nähdä jaksanko enää nähdä niihin vaivaa.

Nyt kun pääruoka on hoidossa, niin pitäisi vielä keksiä jokin miehinen jälkiruoka. Kakku, jossa on strippari sisällä perhaps?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti