maanantai 27. joulukuuta 2010

Drappier Grande Sendrée 2004

Tämän vuosikertasamppanjan join jouluaattona alkupalojen kanssa. Drappier Grande Sendrée 2004 on Alkon tilausvalikoiman kamaa, mutta itse nappasin tämän pullon Arkadian Alkon hyllystä. Alunperin Drappier oli itselle melko tuntematon talo, mutta kun saman samppanjan vuoden 2002 vuosikertaa oli saanut Robert Parkerilta 92 pistettä arvelin myös '04:n olevan ihan kelvollista, varsinkin kun hinta ei vuosikerta samppanjalle ollut kovinkaan paha, 54,90 €.

Selvittelin nyt tätä kirjoittaessani vähän lisää Drappierista. Drappier on vuonna 1808 perustettu perheomisteinen samppanjatalo, joka ei myöskään kuulu Union de Maisons de Champagneen, eli samppanjatalojen liittoon. Drappierin nettisivut ovat melko kaameat flashiviritelmät, niin en jaksanut enempää yrittää tästä kaivella. Kuitenkin sen huomasin, että näillä on myös 100% pinot noir luomusamppanja, jonka hintakaan ei ole Alkon tilausvalikoimassa paha. Erittäin mielenkiintoinen.

Drappier Grande Sendrée 2004 on sekoitus 45% chardonnayta ja 55% pinot noiria. Väri on kullankeltainen joka taittaa hiukan ruskeaan. Tuoksu oli runsaan paahtoleipäinen ja voinen, mutta siitä löytyi myös pähkinää sekä hedelmäistä päärynää. Maultaan viini oli erittäin pitkä ja leveä, tyylikkään hapokas ja aromikas.

Kaikenkaikkiaan aivan upea samppanja ja hintaansa nähden todellinen löytö. Halusin jonkun vähän tuhdimman samppanjan joka ei jäisi jouluruokien jalkoihin ja tämä osui nappiin. Näitä vuosikertasamppanjoita tulee harvemmin juotua hintavuutensa vuoksi, mutta aina kun pullollisen korkkaa ovat ne todellakin sen arvoisia. Tätä voisi heittää pari pulloa kaappiin kypsymään.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/955967

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti