tiistai 14. joulukuuta 2010

Ravintola Texas Outback Bar & Grill

Kuva täältä.
Itsenäisyyspäivää edeltävänä sunnuntaina teki mieli kotona kokkailun sijaan käydä jossain ulkona syömässä. Halusin jotain tavanomaisempaa (ja siis samalla halvempaa), mutta silti hyvää ruokaa, eli michelin-paikat olivat tällä kertaa poissuljettuja. Koska melkein aina sunnuntaisin tulee syötyä kotona, en tajunnutkaan kuinka hillittömän vaikea on yrittää löytää Helsingistä jokin sunnuntaisin auki olevan kohtalainen ja ketjuihin kuulumaton ravintola.

Muutaman vaihtoehdon joukosta päädyin sitten vaimoni kanssa Rautatientorin vieressä sijaitsevaan Texas Outback Bar & Grill ravintolaan, sillä eat.fi:n mukaan se olisi Helsingin paras texmexiä tarjoava paikka ja jostain syystä teki mieli juurikin texmexiä.

Paikka oli sisustettu aika villisti kliseisellä jenkkikrääsällä, mutta minulle kitch maistuu joten ei haitannut yhtään. Tilasin alkuruuaksi friteerattuja cheddartäytteisiä jalapenoja (6,50€) ja pääruuaksi Habanero Burgerin (16,80€). Jälkiruokaa en viitsinyt tilata kun listan perusteella, ne eivät kovin houkuttelevilta vaikuttaneet ja muutenkin alku- ja pääruuan jälkeen ei todennäköisesti olisi jaksanut yhtään lisää ruokaa.

Jalapenot saapuivat lyhyen odottelun jälkeen pöytään ja olivat melkoinen pettymys. Näyttivät ja maistuivat suurinpiirtein Pirkan pakastetuilta cheddartäytteisiltä jalapenoilta. Tähän asti ainoat hyvät vastaavat olen syönyt Cantina Westissä, jossa ne ovat olleet oikeasti tuliset ja näyttivät siltä kuin ne olisi alusta loppuun tehty ravintolassa.

Melko pian alkuruuan jälkeen saapui pöytään hampurilaiseni. Näitä oli eat.fi:n arvosteluissa kehuttu ja kehut osuivat varsin hyvin oikeaan. Minun habanero burgerini oli yllättäen oikeasti tulinen ja todella maukas. Parasta hampurilaisessa oli tulisen kastikkeen lisäksi myös sopivasti käristetyt pihvit. Jos valitettavaa pitää löytää, niin hampurilaissämpylät nyt olivat geneeristä valmiskamaa ja lisukkeina olleet ranskalaiset perunat ja coleslaw olivat parhaimmillaankin keskinkertaisia. Mutta, en antanut tämän häiritä sillä hampurilainen maistui minulle erittäin hyvin, josta olin itsekkin yllättänyt. Kuitenkin viime aikoina vaatimustasoni hampurilaiselle on kasvanut aika huimalle tasolle sen jälkeen kun luin tämän artikkelin New Yorkin Spotted Pigin hampurilaisesta.

Pääruuan jälkeen tarjoilijaa sai standardiin suomalaiseen tapaan taas odotella, muttei onneksi kuitenkaan tarvinnut alkaa leikkimään merihätäistä. Palvelu muutenkin oli aika tasalaatuisen suomalaisella tasolla, melko huonoa muttei kuitenkaan niin huonoa, että erityisemmin ärsyttäisikään. Jossain muualla kuin suomessa, tai hiukan kalliimmissa ravintoloissa tästä voisi valittaa, mutta kun taso on täällä tätä about kaikkialla on sen kanssa varmaan vain elettävä.

Kuten aluksi mainitsin, oli Texas Outback Bar & Grill eat.fi:n parhaiten arvosteltu Texmex ravintola. Burgerien osalta tämä voisinkin allekirjoittaa, mutta en silti ole varma onko tämä esimerkiksi Cantina Westiä parempi. Tosin siitä on jo jonkin aikaa, kun viimeksi olen käynyt siellä ja sen tason on sanottu tippuneen, samalla kun oma vaatimustasoni ruualle on noussut. Kuitenkin, jos hampurilaista tekee mieli voin Texas Outback Bar & Grillin habanero burgeria suositella.

3 kommenttia:

  1. Me oltiin joskus firman pikkujouluissa Texas Outback Bar & Grillissä ja ainakin massatuotettu ruoka oli ihan kuraa: kuiva pihvi, nihkeät ranut ja surkea coleslaw. Annos oli todella kuiva ja mitäänsanomaton. Mä olen ihan lovena Cantina Westiin ja en puhuisi näistä kahdesta edes samana päivänä. Santa Fékin on parempi kuin Texas.

    VastaaPoista
  2. Pitää varmaan tuota Cantina Westiä kokeilla vielä joskus. Se vaan on saanut suht paljon haukkuja eat.fi:ssä, niin en uskaltanut mennä sitten sinne pettymisen pelossa.

    VastaaPoista
  3. Mene Cantina Westin sunnuntaibrunssille. Se on tosi jees. Varsinkin darrassa. :)

    VastaaPoista