sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Rieflé Classique Riesling 2009

Tämän Alkon tilausvalikoimasta löytyvän alsacelaisen rieslingin hankin parmankinkkuun käärityn lohen pariksi Arkadian Alkon myyjän suosituksesta. Suositus osuikin varsin hyvin kohdalleen ja tämä sopi tuon lohen kanssa todella hyvin. Arkadian Alkon henkilökunta onkin usein ollut todella asiantuntevaa ja heidän suosituksiin on voinut hyvin luottaa.

Sokkona en uskaltanut rieslingiä valita, sillä se on välillä hiukan vaikea rypäle ja monet hintavammatkin rieslingit ovat olleet pahimmillaan jollain tavoin häiritsevän makuisia sen sijaan, että olisivat itseäni miellyttäviä raikaan omenaisia. Tässä onkin yksi niistä syistä, miksi sauvignon blanc on onnistunut syrjäyttämään rieslingin suosikkinani.

Tämän viinin on tehnyt Ranskan Alsacesta kotoisin oleva Rieflé, josta lisätiedon etsiminen tyssäsi nopeasti kaameisiin nettisivuihin. Ei sieltä kyllä näyttänyt hirveästi tietoa löytyvänkään.

Ulkonäöltään Rieflé Classique Riesling on läpikuultavan keltainen. Tuoksu oli voimakkaan hapokas, jossa on selkeästi vihreää hapanta omenaa mutta myös rieslingille tyypillisesti yrttejä ja mineraaleja. Maku on todella raikkaan hapokas, mineraalinen ja petrolinen. Jälkimaussa on karvasta greippiä.

Vaikkei internetsivut Rieflén ydinosaamista olekkaan, näyttävät he rieslinginsä hallitsevan. Rieflé Classique Riesling on todella hyvä klassinen ja hapokas riesling, joka hapokkuutensa vuoksi sopii erityisen hyvin rasvaisen lohen pariksi.

Rieslingeistä puheenollen huomasin Viinipirun vinkistä, että 16.5. alkaa muutamassa Helsingin ravintolassa riesling-viikko, jolloin muun muassa Groteskista, Demosta, Careliasta, Luomosta ja Olosta saa rieslingin kanssa sovitettua ruokaa vähän normihintoja halvempaan hintaan. Ihan hyvä diili. Lisää tietoa löytyy Saksan viinitiedotuksen sivuilta.

Alkon linkki viiniin: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/945097

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti