tiistai 3. toukokuuta 2011

K17 Kitchen - Cocktail

Vappu tuli ja meni ja varsin hauskasti, vaikka ilmat eivät Helsingissä ihan suosineetkaan. Erityisesti vappupäivänä Ullanlinnanmäellä vietetyt viisi tuntia olivat melko jäätävät, siihen ei edes tryffelisalami, samppanja ja Nøgne ø auttaneet. Mielellään olisin vaihtanut pääsiäisen säät vapun kanssa päittäin, mutta aina ei voi voittaa.

Vapun kohokohdaksi nousi kuitenki vapun aattona tehty visiitti yhteen Helsingin uusimmista ravintolatulokkaista, puoli vuotta sitten avattuun K17 kitchen - coctail ravintolaan. K17 on A21 cocktailbaarin (nimet tulevat osoitteista, Kalevankatu 17 ja Annankatu 21) baarimestarin Timo Siitosen ja keittiömestari Matti Jämsen avaama ravintola, jonka kantava idea on yhdistää ruuat minicocktaileihin ja tätä kautta luoda uusia makuyhdistelmiä.

Alkuruuan minicocktail
Meidän 14 henkinen seurue oli varannut hyvissä ajoin pöydän ja saimmekin mukavasti oman kabinetin käyttöömme. Ei tarvinnut huolehtia meidän erittäin todennäköisesti aiheuttamasta meluhaitasta. Meille kaikille oli etukäteen tilattu 59 euron hintainen neljän ruokalajin illallismenu, mutta aloitimme illan ottamalla cocktailit joista paikka on tunnettu. Oma drinkkini K17 rose nimikkodrinkki oli makeahko marttinimainen moderni drinkki, jossa ruusun maku oli todella miellyttävä. Kun viime aikoina olen intoillut eniten bourbon pohjaisista klassikkodrinkkeistä, oli tämä todella kiva poikkeus.

Meitä palveli illan ajan todella mukava nuori virolainen tarjoilija, jolla oli upea kyky saada lähes tarjotut juomat ja ruuat kuulostamaan todella jännittäviltä ja erikoisilta kertomalla niiden taustoja ja miksi ne on valittu. Vitsailimmekin jälkikäteen, että vaikka olisimme tilanneet tuopillisen keppanaa olisi hän senkin saanut tarjoiltua erikoisena valintana. Todella ammattitaitoista toimintaa ja tämänlaista henkilökohtaisempaa asennetta toivoisi palveluun myös Helsingin michelin tähdillä varustettuihin paikkoihin.

Alkuruoka: Kukkakaalipannacotta "kesäkukka"
Illallisen neljä ruokalajia muodostuivat ensimmiäsestä kasvisannoksesta, joka oli moderni kukkakaalipannacotta "kesäkukka", toisesta kala-annoksesta "Hetki atlantilla", pääruuasta "Pala lappia", jossa oli poron ulkofileetä ja perunapyreetä ja jälkiruuasta "Häivähdys hasselia". Näiden lisäksi illalliseen kuului sidecar -drinkkigranite ja petit foursit. Otimme myös ruokien päälle kuuluvat 24 euroa maksavat mini cocktailit.

Kaikki neljä ruokaa olivat todella hyviä, joista kohokohdaksi nousee ehkä pääruuan todella upeasti paistettu poro. Sen pinta oli aivan upeasti karamellisoitunut samalla kun liha oli jätetty sisältä miellyttävän pehmeäksi ja punaiseksi. Ihan Helsingin tähtiravintoloiden tasoista ruoka ei ollut ja asettelussa ja kokoonpanossa oli muutamia pieniä teknisiä virheitä, kuten jälkiruuan jäätelö oli suoraan lautasen päällä jolloin se pääsi hiukan sulamaan. Nämä olivat kuitenkin melko pieniä juttuja ja eivät haitanneet herkullista kokonaisuutta.

Jälkiruoka: Hasselpähkinä, manteli ja sitruuna, "Häivähdys hasselia"
Mutta siinä missä ruuat olivatkin todella hyviä, niin en ihan päässyt niiden kanssa tarjottuihin minicocktaileihin sisään. Joidenkin ruokien kanssa, kuten alkuruuan ja pääruuan kanssa ne olivat ihan hauskoja kun taas kala- ja jälkiruuan kanssa oli taas vähän niin ja näin. Tämä on tietty vähän sääli, kun nämä cocktailithan ovat juuri tämän ravintolan se juttu. Lisäksi kun ottaa huomioon, että ruuan pariksi kuitenkin tarvitsi viiniä niin tuli noiden ruokien ja cocktailien yhdistelmä jo melko hintavaksi. Mielestäni kuitenkin osa noista ruuista toimi paremmin viinin kuin noiden cocktailien kanssa, erityisesti jälkiruoka, mutta voi tietty olla, että olen vain ehdollistunut liian tiukasti ruuan ja viinin yhdistämiseen ja ajatus muusta juomasta ruuan kanssa oli liian uusi.

Tästä syystä suosittelenkin kokeilemaan itse tuota K17 ruuan ja cocktailien yhdistelmää, jotta pystyy muodostamaan paremman oman mielikuvan. Ruuat ja palvelu olivat kuitenkin enemmän kuin kohdallaan ja viinitkin olivat ihan hyviä, niin tästä syystä pystyn ehdottomasti suosittelemaan K17 kokeilemista. Onhan se kuitenkin ilmeisesti ainutlaatuinen lajissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti