tiistai 9. marraskuuta 2010

Castello Ducale Aglianico 2008

Castello Ducale Aglianico on italialainen luomuviini Sannion alueelta. Vaati hiukan selvittelyä, että onnistuin paikantamaan tämä alueen, mutta ilmeisesti Sannio on Campanian alueella Etelä-Italiassa sijaitsevan Beneventon lähellä.

Campaniasta on kotoisin myös viinissä käytetty aglianico rypäle, jota myös Basilicatassa viljellään. Sitä oli Castello Ducalessa 85% ja loput 10% sangioveseä ja barberaa 5%. Itselleni Aglianico oli rypäleenä uusi tuttavuus ja en oikein tiennyt mitä tästä viinistä odottaa. Muutenkin Etelä-Italialaiset viinit ovat melko tuntemattomia minulle, kun olen pääosin keskittynyt Italialaisissa Toscanan viineihin.

Castello Ducale Aglianico oli väriltään tumman punainen violetilla vivahteella. Tuoksultaan viini oli pippurinen ja nahkaisen tanniininen. Maku oli tanniininen ja poikkeuksellisen marjaisa italialaiseksi. Jälkimaku oli runsaan puolukkainen.

Tämä viini miellytti ainakin itseäni. Castello Ducale Aglianico olisi loistavasti paikallaan italialaisen riistaruuan kanssa, esimerkiksi villisian. Itse söin tämän lihamurekkeen kanssa ja oli sen ja sienirisoton kanssa myös hyvin sopiva pari..

Kuva Alkon sivuilta: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/466857

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti