tiistai 23. marraskuuta 2010

Moët & Chandon Impérial Brut

"Yo, they call me Nas, I'm not your legal type of fella
Möet drinkin', marijuana smokin' street dweller"
Näin räppäsi Nas 90-luvulla Represent kappaleessaan. Ajat ovat muuttuneet, Hip Hop kaupallistunut ja Möet vaihtui Cristaliin. Minulle kuitenkin katujen kovana kasvattina Möet kelpaa yhä ja toisaalta jos minulla olisi varaa Cristalin hintaiseen samppanjaan, käyttäisin ne rahat ennemmin Krugiin.

Kuva täältä.
Möet & Chandon on osa Louis Vuittonin ja Hennessyn muodostaman luksusmerkki-imperiumin osa ja yksi maailman suurimmista samppanjataloista. Muita LVHM:n omistamia samppanjoitahan on mm. Krug, Ruinart, Mercier ja Veuve Clicquot. Lisäksi esimerkiksi skotlantilainen viskitalo Ardbeg ja maailmankuulu Bordeax viinitila Château d'Yquem ovat LVHM:n tytäryhtiöitä. Vaikea sanoa miten tämäntapainen keskittyminen vaikuttaa laatuun. Ardbeg yhä tekee suosikkiviskejäni ja Krug on yksi maailman hienoimmista samppanjoista. Toisaalta viherpiiperö sisälläni sanoo, että pieni ja itsenäinen on parempi, kuten vaikka Pol Roger tai Duval-Leroy. (Huom! Suosittelen lausumaan noiden kyseisten samppanjoiden nimet jenkkityyliin. Se ärsyttää viinisnobeja suunnattomasti.)

Asiaan: Moët & Chandonin bulkkituotetta Impérial Brut join ostereiden kanssa. Kuohuviini on väriltään vaaleankeltainen ja runsaskkuplainen. Tuoksu on kevyen hedelmäinen, raikkaan hapokas ja kevyen paahtoleipäinen. Maku on hapokas, pähkinäinen ja jopa hiukan tamminen.

Aikaisemmin en suuremmin arvostanut tätä samppanjaa, mutta jostain syystä nyt tämä maistui varsin hyvin. Paremmin kuin esimerkiksi aiemmin arvosteltu Veuve Clicquot Brut Yellow Label. Samaan hintaan Alkossa on yhä parempia samppanjoita, mutta Möettiä on usein lentokenttien ja laivojen tax free -myymälöissä, josta tämä on varsin hyvä tuliainen.

Viini Alkossa: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/008783

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti