tiistai 16. marraskuuta 2010

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2009

Oluiden jälkeen pari viiniäkin. Tämä ja seuraavan postauksen Nieto Senetiner Reserva Malbec tuli juotua jo viikko sitten Feijoadan kanssa. Viinit olivat yhden matkaseurueemme jäsenistä valitsemat, ja hyvät viinit hän onnistui valitsemaan ottaen huomioon, ettei hänellä ollut mitään tietoa tarjottavasta ruuasta muuta kuin, että liharuokaa on tulossa.

Ensimmäisenä näistä kahdesta viinistä oli Chileläinen Pinot Noir Leyda vuodelta 2009. Viini oli väriltään melko ohut ja kevyen tumman punainen. Selkeästi tämä ei mikään kovin tuhti viini ole. Tuoksu oli kevyehkö, hedelmäinen ja marjainen, ja jopa jälkiruokaviinimäisen jalohomeinen. Maku oli varsinainen hedelmäpommi, jossa toistui sama kevyt jalohomeisuus. Tanniineja oli todella vähän.

Leyda Las Brisas Pinot Noi on viininä niin sanottu marjamehu, mutta hyvällä tavalla. Varsinkin mausteisen ja hiukan tulisen padan kanssa hedelmäisyys toimi loistavasti ja vain korostui, siinä missä monet muut punaviinit olisivat saattaneet muuttua kireiksi. Tämä ei ole pihviviini, mutta esimerkiksi meksikolaisten tai etelä-amerikkalaisten liharuokien kanssa on Leyda paikallaan.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/475537

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti