lauantai 13. marraskuuta 2010

Seghesio Old Vine Zinfandel 2006

Ihastuin Kalifornian viineihin kun vierailin siellä pari vuotta sitten. Reissulla tuli nautittua toinen toistaan hienompia caberneta, merlota ja syrahta ja myös muutamaa aivan upeaa kuohuviiniä. Tällä reissulla kävin myös Napan viinialueella tutustumassa muutamaan viinitilaan ja tuliaisiksi toin niin paljon kuin lainsäädännön puitteissa verottomana saa.

Vaikka California onkin tunnettu niin sanotuista kultti caberneteistaan, niin vähintään yhtä tunnettuja ovat alueen zinfandelit. Itseltäni harmittavasti jäi nämä väliin reissulla, mutta myöhemmin zinfandel on noussut yhdeksi suosikkirypäleistäni. Seuraavalla visiitilläni luulen, että Napan sijaan suuntaankin Sonoma Countyyn, josta parhaat zinfandelit tulevat.

Niin myös tämä Seghesion vanhoista viinipensaista kerätty vuoden 2006 huippu zinfandel. Old Vine Zinfandel on väriltään paksun tumman punainen ja jopa hiukan violetin sävyinen. Tuoksu on tuhdin tumman marjainen ja taustalla on myös hiukan vaniljaa. Maku on myös erittäin täyteläinen, hiukan tanniininen ja mustikkainen. Jälkimaku on pitkä ja pippurinen.

Tätä saa Alkon tilausvalikoimasta ja näytti myös löytyvän Arkadian Alkon hyllyssä. 35,50 euron hinta on aika kova, mutta tämä on ehdottomasti sen arvoinen. Toisaalta Old Vine Zinfandelia parempi on saman tuottajan Sonoma Zinfandel, jota olen tuonut Systembolagetista noin 15-20 euron hintaan. Sitä toivoisi Alkoonkin tulevan, mutta taitaa olla melko turha toivo. Jostain syystä hyvät Yhdysvaltalaiset viinit ovat harvinaisuus Alkossa.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/913867

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti