keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Fonte do Beco 2008

Fonte do Beco taitaa olla ensimmäinen juomani portugalilainen viini, jos portviinejä ei lasketa. Portugali on ollut viimeaikoina melko trendikäs viinimaana ja esillä monissa viinilehdissä. Itse hankin jo aikaisemmin Arkadian Alkon erikoisvalikoimaan tullutta Redoma Tinto 2007:ä, mutta se odottaa vielä kellarissa tilaisuuttaan.

Fonte do Beco on valmistettu castellão rypäleestä, joka tunnetaan myös nimellä periquita ja joão de santarém. Wikipedian mukaan tämä rypäle tuottaa voimakkaan tanniinisia viinejä, mutta tämän viinin kohdalla se ei pitänyt paikkaansa.

Väriltään viini oli hailakan tumman punainen. Tuoksu viinissä oli melko mitäänsanomaton, en oikeen muuten osaa kuvailla sitä kuin, että punaviinille tuoksui. Maku oli kuitenkin erittäin miellyttävä ja sisälsi mustia viinimarjoja sekä kevyttä tanniinisuutta. Jälkimaku oli hiukan makea.

Tämä toimi juomana siansorkkien kanssa, sillä brittiläistyyliseen ruokaan sopii tietääkseni portugalilaiset viinit hyvin. Tähän viiniin päädyin Alkon myyjän suosituksesta ja Fonte do Beco  2008 oli todella hyvää, vaikka tuoksu olikin melko tylsä. 8,96 euron hintaan hinta-laatusuhde on tässä kohdillaan. Voisin kuvitella makujensa puolesta tämän viinin sopivan myös esimerkiksi joulupöytään kinkun pariksi.

Kuva Alkon sivuilta: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/005393

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti