tiistai 21. kesäkuuta 2011

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2009

Kun Hewitsonin Miss Harry teki sen verran hyvän vaikutuksen, otin sitten Soppakellarin Tuslan vinkistä myös saman viinitilan toisen A-marketista löytyvän punaviinin testaukseen, Baby Bush Mourvèdren.

Alkon täältä.
Baby Bushin nimi tulee viinin tekoon käytetyistä nuorista pensaista. Siinä missä Hewitson on tunnetaan siitä, että se käyttää usein todella vanhoja, jopa 1800-luvulta asti, kasvaneita viinipensaita, on Baby Bushiin käytetty vuonna 1853 istutettujen Mourvèdre puskien pistokkaista kasvatettuja uusia pensaita. Vertailuksi Hewitsonilla on myös Old Garden Mourvèdre, johon nuo alkuperäisen pensaan marjat käytetään.

Baby Bush on kuivakasvatettu (dry grown, en tiedä onko tuo oikea suomennos), jolloin viininmarjat jäävät pienemmiksi ja voimakkaamman makuisiksi. Tätä samaa tekniikkaa käytetään ympäri maailmaa eri viinitiloilla, mutta Austraaliassa kuivan ilmaston vuoksi se on erittäin suosittu. Sadonkorjuun jälkeen viiniä on käytetty terästankeissa 10-14 päivän ajan, jonka jälkeen viiniä on tynnyrikypsennetty samoissa tammitynnyreissä, missä aiemmin on kypsytetty Old Garden Mourvèdreä.

Väriltään Hewitson Baby Bush on tumman punainen, vähän reunoilta hailakka ja hiukan violettiin taittavaa. Tuoksu oli tuhti, voimakkaan marjainen, jossa erityisesti karhunvatukka nousi esille, hiukan tamminen ja kevyen vaniljainen. Maku oli notkean tanniininen, moniulotteisen marjainen, hiukan hapokas ja kevyen pippurinen keskipitkällä jälkimaulla.

Vaikka odotukset Miss Harryn jälkeen olivatkin todella kovat, onnistui Hewitson Baby Bush täyttämään ne. Baby Bush oli todella hyvä ja tyylikäs viini. Kuitenkin yksi omituisuus tätä vaivasi. Kun join tätä grillatun naudan entrecoten ja punaviinivoin kanssa, niin Baby Bushin hapokkuus korostui hiukan epämiellyttävästi. Taas ilman ruokaa tämä oli todella hyvää. En tiedä onko vika väärässä ruokayhdistelmässä vai viinissä. Alkon ruokasuosituksissa lukee grilliruoka, kuten myös naudan liha, eli sen mukaan pitäisi toimia. Sen verran hyvää tämä oli, että varmasti ostan joskus toisen pullon, mutta ruuan kanssa täytyy olla vähän varovaisempi. Ehkäpä jotain riistaa, kuten poron ulkofilettä?

Lisäksi täytyy muuten antaa plussaa Hewitsonille melko hyvistä www-sivuista. Tietoa löytyy suhteellisen hyvin ja navigoitavuus oli kunnossa.

http://www.alko.fi/tuotteet/fi/448047

2 kommenttia:

  1. Ou-jeen, nyt on mullakin pullollinen Babya laukussa juhannusjuhlaa odottamassa. Samoin otin Matuan Pinot Noirin. Ja ihan muutaman muunkin pullon kotivarastosta... Eiköhän näillä juhannusjuhlat vietetä!

    VastaaPoista
  2. Aika hyvältä vaikuttaa :) Luulen, että itse kun vietän juhannuksen picniköiden täällä (toivottavasti ei kovin sateisessa) Helsingissä, niin oma juomapuoleni keskittyy olueen ja jälkkäriviiniksi ehkä Fresitaa.

    VastaaPoista