keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Hewitson Miss Harry 2009

Kuva Alkosta.
Sain tämän pullon lahjaksi tuttaviltamme pääsiäisenä, jotka mainitsivat tämän olevan yhden suosikkiviineistään. Vaikka austraalialainen Hewitson olikin minulle jo aiemmin tuttu heidän Mad Hatter -viinin kautta, oli minulta jostain syystä Miss Harry jäänyt maistamatta, vaikka se on jo varmaan pari vuotta ehtinyt olla Alkossa myynnissä. Olikin aika päästä korkkaamaan tämä.

Hewitsonin perusti Dean Hewitson vuonna 1998 Etelä Austraaliaan tavoitteenaan viinitarhojen ostamisen sijaan tehdä yhteistyötä kasvattajien kanssa käyttäen viinitarhoja, joissa on parhaimmillaan satoja vuosia vanhoja pensaita. Nyttemmin Hewitson on myös hankkinut muutaman oman viinitarhan.

Miss Harry on nimetty Deanin tyttären Harriet Hewitsonin mukaan ja se on sekoitus perinteisiä Ranskalaisia Rhonen laaksossa käytettäviä rypäleitä, 50% grenachea, 40% shirazia (syrah), 5% mourvèdreä ja loput 5% ovat sekoitus cinsaultia and carignania. Rypäleet on kerätty vanhoista Etelä Austraaliassa sijaitsevista viinitarhoista. Viini on käytetty vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, jonka jälkeen ne on annettu kypsyä samoissa tynnyreissä vielä 12 kuukautta.

Väriltään Miss Harry on tasaisen tumman punainen, ja kevyen läpikuultava. Tuoksu on kevyen tanniininen ja erittäin runsaan tumman marjainen. Taustalla on myös kevyttä karamellisoitunutta lihaa. Maku on notkea, hiukan hapokkaan ja raikkaan tumman marjainen. Jälkimaku on upean pitkä, pippurinen ja karpaloinen.

Viininä Miss Harry 2009 oli tasapainoinen ja oikein hyvä, vaikkei kuitenkaan ihan parhaille Austraalialaisille viineille pärjäkkään. Miellyttävintä tässä oli tuo pitkä ja voimakas, mutta silti pehmeä jälkimaku. Grilliruuan pariksi tämä on todella hyvä viini ja luulen, että siihen tarkoitukseen tulenkin tätä käyttämään uudestaan tämän kesän aikana. Nyt join tämän viinin grillattujen itsetehtyjen hampurilaisten parina ja tämä sen pariksi ainakin tämä viini sopi paremmin kuin hyvin.

Alkon linkki: http://www.alko.fi/tuotteet/fi/469367

3 kommenttia:

 1. Tämä on kuulunut mun suosikkipunkkuihin omassa hintaluokassaan jo pitkään. Ei mikään huippu, mutta muuten eri pätevä. Ootko maistanut sitä saman tekijän Babu Bushia? Mun pitänyt jo pitkään, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi kokeiltua...

  VastaaPoista
 2. Enpä oo. Tosiaan ainoo minkä oon juonu on toi Mad Hatter (2005?) jonka ostin Viking Linelta about 30 eurolla. Nyt kun ton kuitenkin mainitsit niin alkoi kiinnostamaan tuo, ja huomenna on perjantai ja mulla vapaapäivä... :)

  VastaaPoista
 3. Mad Hatter kuulostaa Alice in Wonderlandilta. :)

  Tuli typo, viini on nimeltään siis Baby Bush, varmaan arvasitkin. Ei muuta kuin hauskaa vapaapäivää, toiset menee töihin... Mutta onhan sitä kuitenkin viikonloppu tulossa!

  Mielenkiinnolla odottelen postausta tuosta Babystä!

  VastaaPoista