perjantai 10. kesäkuuta 2011

Keittiöpuutarhurin palkintopokaaliGlorian Ruuassa ja Viinissä on ollut jo jonkin aikaa A21 ja K17 baarimestarin Timo Siitosen kirjoittamia juttuja kauteen sopivista cocktaileista. Vaikka ne ovat aina olleet todella mielenkiintoisia, olen jotenkin onnistunut unohtamaan ne. Nyt kuitenkin uusimman lehden drinkki oli sen verran inspiroiva ja raaka-aineet löytyivät baarikaapista niin päätin tarttua toimeen.

Siinä missä itse olen tottunut perinteisiin cocktaileihin, oli tämä Timo Siitosen drinkki tyylikkään moderni olematta kuitenkaan liian kikkaileva. Noissa Timo Siitosen cocktaileissa raaka-aineina on käytetty paljon erilaisia kauden raaka-aineita ja makuja rohkeasti, joka näkyy esimerkiksi tässä drinkissä tillin ja basilikan käyttönä. Näin cocktaileihin on saatu vähän tavanomaisesta poikkeava herkullinen makumaailma. Ihan ruuan parina tätä en tarjoaisi, mutta tämä sopii erinomaisesti raikkaaksi aperitiiviksi johonkin alkukesän ateriaan, jossa on tarjolla esimerkiksi uusia perunoita ja kalaa.

Ei ihme, että A21 on valittu maailman parhaaksi baariksi.

Kesän yrtti (1 lasillinen)

2 cl vodkaa
3 cl kuivaa vermuttia
2 cl tuorepuristettua sitruunamehua
2 cl omenamehua
1 cl sokerilientä (ks. vinkki)
6 basilikanlehteä
3 tillinoksaa
hyppysellinen suolaa

Lisäksi
jäitä
tilliä

Täytä noin 3/4 cocktailravistimen metalliosasta jäillä. Mittaa kaikki cocktailin ainekset ravistimen lasiosaan. Sulje ravistin. Sekoita voimakkaasti ravistamalla. Siivilöi juoma kahden siivilän läpi cocktaillasiin. Koristele tillillä.

VinkkiValmista sokeriliemi kiehauttamalla 1/2 dl vettä ja 1/2 dl sokeria. Jäähdytä sokeriliemi jääkaappikylmäksi ennen juoman valmistamista. (Toim. Huom. Itse sekoitin vaan 1 rkl/1,5 cl sokeria ja 1 rkl/1,5 cl vettä lasissa ja sekoitin jonkinaikaa tasaiseksi)

3 kommenttia:

  1. eipä kuulosta hullummalta toi drinkki, varsinkin jos sattuu pitämään tillistä.

    VastaaPoista
  2. Wau, kaunis! Ja arvatenkin myös maittoisa.

    VastaaPoista
  3. Kiitti. Enemmän tossa maistui basilika kuin tilli, mutta silti tosi hyvä.

    VastaaPoista