sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Farangin cocktailit


Jutut Farang kirjasta jatkuvat mutta luulen, että tässä nyt viimeinen tällä erää. Loppusyksyn raaka-aineet odottavat poimijaansa, ennenkuin nekin humahtavat ohi. Niitä ei aurinkoisessa Kaakkois-Aasiassa tunneta.

Kun sanoin, etten ole käynyt Farangissa oikeastaan valehtelin. Farangin cocktailbaari oli kerännyt myös paljon kiitosta ja kävin siellä kerran drinkillä, ennen toisia lähellä olevia pippaloita. Silloin nautin raikkaan inkiväärisen Ladyboi nimisen drinkin, joka teki hyvin vaikutuksen ja näin ollen olikin kiva kokeilla näitä kirjassa olevia cocktailreseptejä, joita oli kaikenkaikkiaan neljä.

Myös tuo Ladyboin ohje löytyy kirjasta, mutta sitä en kotioloissa saanut tehtyä, sillä siihen tulee litsejä ja en ole löytänyt niitä mistään. Tässä sitten kaksi muuta, jotka molemmat olivat kotioloissa toistettuna todella hyviä.

Ensin Sake Blueberry, jossa yhdistyy mustikan ja limetin yhdistelmä sakeen. Tätä samaa komninaatiotahan on käytetty myös Farangin sisarravintola Gaijinin jälkiruuassa. Tähän ohjeeseen tulee 2 cl kanelisiirappia, jonka ohjetta ei kirjassa ollut. Tein itse perussiirappia sekoittamalla 5 cl kiehuvaa vettä 5 cl sokeria, johon lisäsin sitten hiukan kanelia. Toimi hyvin ja drinkki oli erinomainen.

Sake Blueberry

6 cl sakea
3 cl tuorepuristettua limetinmehua
2 cl kanelisiirappia
1 rkl mustikoita

Murskaa mustikat jäähdytetyn lasin pohjalle. Täytä lasi jäämurskalla, lisää loput ainekset ja sekoita.


Tässä toinen drinkkiresepti Johnny Bahito, joka raaka-aineidensa puolesta oli minulle varsinainen löytö. Yksi Thaimaan tunnetuimmista alkoholijuomista on Mekong-viski, joka on sekä halpaa, että helvetin pahaa. Tästä syystä sitähän on pakko tuoda pullollinen tuliaisena. Näin tein itsekkin ollessani Thaimaassa ja Kambotzassa käymässä 2009 ja siitä lähtien tuo pullo on odottanut käyttötarkoitustaan viinakaapissa.

Kiitos Farangin luulen, että nyt tuo pullo alkaa tyhjenemään, sillä rommin korvikkeena mohiton tapaisessa drinkissä mekong toimii aivan loistavasti. Minttu, limetti ja palmusokeri tuntuvat peittävän kaikki mekongin pontikkaiset aromit ja jättävät taustalle sen varsin hyvän ominaismaun.

Vielä kun keksisi, mitä drinkkejä kambodzalaisesta Muscle Winesta ("it helps to build up a strong physique and mental state") saisi tehtyä, se on nimittäin vielä pahempaa.

Johnny Bahito

4 cl Mekong-viskiä
puolikas limetti
8-10 mintun lehteä
3 lusikallista palmusokeria
(toim. huom. tarvitsee myös soodavettä, mutta se ei lue tässä)

Murskaa limetti ja sokeri keskenään. Taputtele minttu limetti-sokerimehun päälle. Lisää jäämurska ja annostele 4 cl Mekongia jäiden päälle. Sekoita huolellisesti ja pidennä kupla-vedellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti